[#1] Kazik i efekty3d z amigi :)
http://www.youtube.com/watch?v=a0vXhwYDfOA&feature=autoplay&list=PL67EAAFBD84200239&lf=results_main&playnext=15

[#2] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@rzookol, post #1

Ciekawe ile skasowali Kazika za ten majstersztyk. Efekty prawie jak w Terminatorze 3. Mogli trochę więcej obiektów dodać

[#3] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@rzookol, post #1

Bez konta na youtube do tego linku nie można wejść.

[#4] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@rzookol, post #1

Ech... Przeczytałem tytuł wątku i pomyślałem, że Perkoz (Kazimierz Perkowski) wziął się za kodowanie jakiegoś demo.
A Ty mi tu z jakimś raperem wyjeżdżasz...
Jestem rozczarowany. buuu!

[#5] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@Wojox, post #2

Pewnie niewąsko skasowali. Jak na owe czasy bardzo fajnie rzecz zrobiona. Wszystkie takie "bajery" się na Ami kleiło.

Demo Maker - któż się tym kawałkiem softu "dla lamerów" nie bawił?

"Lalamido" też z dużym udziałem Amigi - "amatorskie animacje komputerowe" - jak zapodaje Wikipedia;)

O ile mnie oko nie myli, to "Za chwilę dalszy ciąg programu" panów Manna i Materny również okraszane Amigą, chyba w Monument Designer robione plansze, boxy i podpisy.

Pamiętam, jak się wgapiałem w kolesia, który na A3000 machał oprawę graficzna do wszystkich materiałów TVP 3 Gdańsk. Animowane literki układające się w napis "REKLAMA" - pseudo 3wymiarowe fonty autorstwa świętej pamięci pani Kary Blohm (1944-2004) plus Imagine.

Heh, fajne czasy były...

Z szacunkiem
Des
Ps. Może by Benedykt, pracowicie przeprowadzający wywiady i pilnujący wspomnień o latach świetności Ami machnął jaki artykuł o pani Blohm? Dużo dobrego dla Amigi zrobiła - wspaniale fonty, animowane podkłady, animacje na dyskietce "Deluxe Video" prezentującej możliwości Deluxe Paint.

Ostatnia modyfikacja: 15.09.2011 03:34:28
[#6] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@Tomski, post #3

Bez konta na youtube do tego linku nie można wejść.

Ja nie byłem zalogowany na YT i normalnie wszedłem. Sprawdź status filmu. Może jest zablokowany w jakiejś części UE, ponieważ użytkownik który wysłał film, być może jest zablokowany z powodu innych praw autorskich.
Tak czy i naczej w Polsce można wchodzić bez problemu, bez konta. :)
[#7] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@rzookol, post #1

http://www.youtube.com/watch?v=hvxlMSw0sJU&feature=related

Tutaj też ....
[#8] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@rzookol, post #1

Ja bym tu nawet dzisiaj niczego nie zmieniał. Uważam, że te efekty bardzo dobrze pasują do specyfiki i przesłania utworu. Wpisują się w specyficzne polskie badziewie i syf.

Uświadomiłem sobie natomiast przykrą rzecz - minęło 19 lat, odkąd pierwszy raz słuchałem tej płyty Kazika, a ona nic nie straciła na swojej aktualności.
[#9] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@Daclaw, post #8

Syf jak syf, ale pomyśl, że ktoś wówczas rozprowadzał do tego te papierowe okulary, które tutaj niczego nie dają... (że niby efekt Pulfricha?). Taki, jeden z wielu, przekręcik z okresu tranformacji, z tą różnicą, że nikt nie czuje się nawet przekręcony. 'Zbrodnia doskonała' ;)
[#10] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@MisOr, post #7

YACH PASZKIEWICZ ma cos wspolnego z corocznymi nagrodami Yacha w dziedzinie teledyskow?

[#11] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@Koyot1222, post #10

tak

[#12] Re: Kazik i efekty3d z amigi :)

@Des, post #5

Heh, fajne czasy były...

I na swego rodzaju paradoks zakrawa fakt, że Amigę, będącą bądź co bądź komputerem, ostatecznie wyeliminowało z tych zastosowań przejście telewizji na technikę cyfrową. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem