[#61] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #55

karte dalem na sama gore jednak tam troche sloty sie bardzij grzeja czy nie zaszkodzi jej to ? w przyszlym miesiacu kupuje scandoubler takze chcialbym zeby miedzy nimi przerwa byla

O takie rzeczy się nie martw. Jak miałem A4000 w desktopie, to miałem w niej cztery karty Zorro i nie było problemów. Teraz mam w obudowie Mirage i mam jeszcze więcej kart i nic się nie przegrzewa.
[#62] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #60

podziwiam 1024x768 i normalne odswiezaie 80 hz

Jak miałem CV64 i CGX V3 to udało mi się wyciągnąć nawet 1600x1200. Działało niestety tylko jako interlace.
[#63] Re: cybervision64 nie dziala:(

@kmilota, post #62

dzieki za info , swoja droga to nie PC gdzie temperatury czasem powalaja i jakos to chodzi puki co i pewnie tak pozostanie dluzej wywalilem cale zasilanie z obudowy takze jest duza przestrzen w obudowie poniewaz mATX okazal sie za slaby a zwykly ATX za duzy wiec go wywalilem na zewnatrz i dyskretnie jest przykrecony za biurkiem , oryginalny zasilacz dobija mnie swoja wielkoscia potem wszystko na scisk nawet tasmy do CD dobrze nie idzie wsadzic w desktopie

[#64] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #63

I tu właśnie jedyny plus porównując moja amige do twojej. Miejsce, miejsce i jeszcze raz miejsce:)

[#65] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Skiba, post #64

zgadza sie w 4000d kiepskawo z miejscem

[#66] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #65

Nie martw się, w A3000 jest jeszcze gorzej

[#67] Re: cybervision64 nie dziala:(

@strim, post #66

czy idzie na CV64 wycisnac powyzej 80 hz na 1024 768 ? mam 4mb w cv64
w screen mode 1024x768 16bit 80 hz wszystko pasi obraz super na CRT SONY , ale zastanawiam sie czy karta pociagnie np 85hz? 90 hz? jesli tak to jak to ustawic?

[#68] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #67

czy karta pociagnie np 85hz? 90 hz?

Sądze, że to zależy od głębokości koloru. Maksymalny pixel clock jest różny, w zależności od tego jaką głębokość ma dany tryb. Spróbuj ustawić na 16-bit lub 8-bit i zobaczyć wtedy.

[#69] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #67

W 24 bitach CV64 ma pixel clock 50 MHz, więc wyciąga w 1024x768 63 Hz
w 16 bitach jest 80 MHz, co daje 101 Hz
a w 8 bitach 135 MHz, co daje 171 Hz
Jeśli masz monitor LCD, to 1024x768 spokojnie możesz mieć w 24 bitach (taką matrycę miały stare LCD 15 cali). Na CRT to jednak 16 bitów.
[#70] Re: cybervision64 nie dziala:(

@wali7, post #69

mam stary CRT MULTISCAN G200 dosc wypasiony sprzet z 2001 roku na bank ciagnie 100hz mimo to w 1024-768 16bit pc mam 80hz tylko takie sa ustawienia dla tej rodzielczosci i glebi kolorow w screenmode , za jasny gwint nie widze wiecej tylko 1280-1024 ma 90hz ale to z przeplotem
a wedlug twojego opisu powinienem miec 1024-768 16 bit i cos kolo 100hz a jednak nie mam jak to sie ustawia w picasso96 orientujesz sie moze ? bo czarna magia a nie chce czegos spieprzyc

Ostatnia modyfikacja: 27.09.2011 18:46:06
[#71] Re: cybervision64 nie dziala:(

@Blendor, post #70

Z tego co pamiętam, to P96 był chwalony za dobry program do edycji trybów (pisano, że był lepszy od tego z CGX). Pod MOSem mam CGX, więc trudno mi znaleźć jakieś analogie, a czasy gdy miałem Ami z GFX to już prehistoria, więc szczegółów nie pamiętam.
W ScreenMode masz dostępne tylko zdefiniowane wcześniej tryby, edytujesz je w programie P96Mode (albo jakoś podobnie będzie się nazywał).
Zapewne musisz najpierw ustawić pixel clock monitora, albo wybierając jakiś model podobny do twojego, albo ustawiając parametry od nowa (od ustawionego monitora zależą graniczne parametry trybów graficznych). Wtedy powinieneś móc podciągnąć tryby graficzne generowane przez kartę.
Jeśli nadal będziesz miał problemy, to rzucę okiem na UAE (bo tam zdaje się emulowana karta GFX obsługiwana jest przez P96). Albo ktoś bardziej obeznany ode mnie pomoże.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem