[#1] VideoToaster 4000
Witam wszystkich :) czy videotoaster 4000 zadziała z amigą 1200 ?
pytanie zadaje tylko dlatego że można go montować w amigach 2000 3000 4000
i w artykule który czytałem gdzieś w necie już nie wiem gdzie napisali że montaż w amidze 500 i 600 odpada z powodu braku slotu video.Teraz niewiem co z amigą 1200 i slotami zorro ?

[#2] Re: VideoToaster 4000

@EllipticDawid25, post #1

z A1200 jest tak samo, też brakuje slotu video
rozwiązaniem są sloty zorroIV w których jest slot video,ale nie wiem czy ten port jest aktywny, niech się jakiś posiadacz wypowie

Ostatnia modyfikacja: 18.09.2011 16:05:45
[#3] Re: VideoToaster 4000

W teorii... może by zadziałał. Ale do slotów trzeba mieć specjalne rozszerzenie - video slot enabler, gdyż standardowo nie jest on aktywny. Większość busboardów ma fizyczny slot, tylko nie jest podłączony...

Ostatnia modyfikacja: 18.09.2011 16:06:40
[#4] Re: VideoToaster 4000

VT zdaje się nie potrzebuje skotów Zorro tylko slot video. Jak masz taki działający w A1200 to zadziała równie dobrze jak w A4000.
Dla przypomnienie slot video w płytach Z2 i Z3 dla a1200 aktywowało się specjalnym interfejsem pobierającym sygnał wideo z płyty i podającym go na płytę ze slotami.

Pozdrawiam
[#5] Re: VideoToaster 4000

@RadoslawF, post #4

ale lipa mam fast ate bedzie przeszkadzać :(

[#6] Re: VideoToaster 4000

@EllipticDawid25, post #5

Czy to oznacza że nie potrzebuje aktywatora do slotu video ale nie bede obsługiwał wszystkich efektów ??

The Video Toaster 4000 contains a genlock with 24bit display framebuffers and video capture facilities. Unfortunately the Video Toaster is NTSC only and a PAL version, although considered was never made. This card can still be used in machines without the AGA style video slot, such as the A2000 and A3000 however not all features will be available. In particular some effects and wipes require AGA. In order to use the Video Toaster it is recommended that you have at least an 030@25Mhz, RGB Monitor, Composite Monitor (2 Composite Monitors for preview and program), 10MB RAM (2MB Chip + 8MB Fast) and video signals must be time base corrected

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem