[#1] Instalacja kick 3.1 w A1200
Witam
Chcę kupić kick 3.1 na vesalia.de do mojej A1200.
Czy włożenie tego kick'a do Amigi wiąże się z lutowaniem czy to jest układ na podstawce, któŸy po prostu wymienię wyciągając stary 3.0?
TIA

[#2] Re: Instalacja kick 3.1 w A1200

@carrion, post #1

http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Amiga_1200_Kickstart_3.0_ROMs.jpg&filetimestamp=20070326124108
[#3] Re: Instalacja kick 3.1 w A1200

@carrion, post #1

Wyciągasz kości i wkładasz nowe. Tylko żebyś kolejność nie pomylił... OK

[#4] Re: Instalacja kick 3.1 w A1200

@Wojox, post #3

Jak pomyli kolejność to się nic nie stanie,co najwyżej komputer się nie odpali.
Gorzej jak wsadzi jakoś nie standardowo.

[#5] Re: Instalacja kick 3.1 w A1200

@carrion, post #1

Wyjmujesz kości 3.0 z podstawek i w ich miejsce wkładasz 3.1. Operacja wymaga cierpliwości, delikatności, płaskiego narzędzia do podważenia układów lub specjalnych szczypców do wyciągania scalaków.
Co najważniejsze:
Przyglądnij się jak są zamontowane kości 3.0, a najlepiej zrób sobie fotkę. Podstawka ma więcej o jedną parę gniazd. Kości muszą zostać włożone w identyczny sposób. Po pierwszym załączeniu Amiga może nieco dłużej startować. Daj jej chwilę na oswojenie z nowymi układami. Ja przy wymianie prawie się załamałem, że nie działa, ale w końcu wystartowała. Dodam, że źle zamontowałem układy przy pierwszym podejściu, ale na szczęście nic się nie stało, chociaż jak mówią koledzy grozi to spaleniem kicka.

[#6] Re: Instalacja kick 3.1 w A1200

@Mordimer, post #5

A czy ktos moglby mnie oswiecic czemu podstawka jest wieksza niz aktualne uklady?
Cos C= kombinowalo, przygotowalo ja na jakas przyszlosc, czy poprostu, tak ma byc i juz? ;)

[#7] Re: Instalacja kick 3.1 w A1200

@karaczan, post #6

kick ma std 512k
dodatkowe nóżki
kick 1 megowy

czy coś podobnego.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem