[#1] A2000 i jej rewizja
Witam
Czy znacie jakiś sposób na zdiagnozowanie w jakiej wersji jest dana płyta?
Na jednej płycie mam naklejkę rev.6.2. na drugiej nie ma niestety nic.

[#2] Re: A2000 i jej rewizja

@Skiba, post #1

The easiest way to separate an A2000-A (the A1000-based german version) from the later, A500-based models, is to see if there is a composite connector beside the RCA sound connectors at the back. If there is none, it's the original version
[#3] Re: A2000 i jej rewizja

@Dark_luke, post #2

obydwie amigi to modele 2000-c, jedna jak juz wspominałem to rev.6.2a druga 6.? (mam wpisane 6.5 ale to chyba nie ta)

[#4] Re: A2000 i jej rewizja

@Skiba, post #3

rev 6.2
correction of the noise on the expansion bus caused by a new production of 68000s fix to get certain expansion boards to work correctly with 256k×4 DRAMs and Agnus 8372
rev 6.5
uses Kickstart 2.04 ROMs and the ECS chip set: Fat Agnus, Super Denise
[#5] Re: A2000 i jej rewizja

@Dark_luke, post #4

hmm
z tego co napisałeś wnioskuje, że poza romem to mam dwie 6.5, bo ktoś już mieszał z układami na tych płytach
lepiej dać sobie spokój z tym tematem

Ostatnia modyfikacja: 20.09.2011 21:39:21
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem