[#1] opcja maXymalna ! 256MB w BlizzardPPC
witam Was Towarzysze wyznający rację Amigową OK

czy komuś z posiadaczy PowerPC w A1200 udało się "zgrać" dwie kości pamięci po 128MB by funkcjonowały dając 256MB na potrzeby systemu..?

posiadam Blizzarda PPC 603/240 040/25
i dwa komplety kości simm 2x128.. o ile jedna nie da się wcisnąć gdyż czipy pamięci są zbyt blisko złącza na płytce.. (tzn od strony wew. karty na siłę wchodzi . lecz z drugiej już nie) - tak nie odpala

a druga parka 2x128 nie startuje w ogóle tylko mega się grzeje..

2x64mb działa bez problemów

dziękuję za rady i porady + refleksje na temat

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2011 16:11:34
[#2] Re: opcja maXymalna ! 256MB w BlizzardPPC

@kobajaszi, post #1

Może pamięci są wadliwe? Albo po prostu te pamięci nie pasują do Blizzarda?
U mnie działają dwie kości po 128 dwustronne bez żadnego problemu, kupione z 3 lata temu w Amigakit.

[#3] Re: opcja maXymalna ! 256MB w BlizzardPPC

@kobajaszi, post #1

Wszystko działa.
Planowałem zrobić kiedyś taki kątownik simm - zaprojektowałerm płytkę, zebrałem gniazda i na tym się zakończyło niestety...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem