[#1] Karta Kingston 4gb cf
Mam taki ciekawy temat ,może ktoś juz przerabiał.

A1200
przejściówka ide > cf karta kingston z kwiatkiem 4 gb

system zainstalowany normalnie i działa normalnie,

ale jest problem z grami i to też niektórymi,tzn jedne się instaluja i odpalają
a inne instaluja ale za cholerę nie da sie tego uruchomić

dla testu podłączyłem zwykły hdd i zainstalowałem grę która na kingstonie po instalacji sie nie odpala (wiesza kompa) i bez problemu się odpaliła.

użyłem dwóch różnych IDE2CF i trzech kart cf różnych producentów i pojemności innej stacji dysków i lipa

jakieś pomysły ?

[#2] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #1

CF mają to do siebie, że tak się zachowują. Z tego co wiem nic nie poradzisz na to.

[#3] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #1

Pisałem ostatnio o problemie z instalacją Idefixa97 na SanDisku. Na Kingstone wszystko hula na SanDisku czarny ekran.
Mam wrażenie, że na CF padają sektory i system nie umie odczytać takiego pustego bajta i gra się wiesza. Tak na chłopski rozum to opisałem..

[#4] Re: Karta Kingston 4gb cf

@Wojox, post #3

Ale pod windowsem działają dobrze,więc raczej to nie problem z komórkami pamięci.

czyli co szukać innej cfki ? mam inne dwie karty kingstona też 4gb ale z tymi zielonymi listkami i na nich wszystko działa.

tylko dlaczego nie dziej sie tak z każdym programem a tylko z niektórymi,tak wybiórczo.
[#5] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #1

1) zła wersja setpatcha;
2) problemy z pamięcią (zły styk, zabrudzenia);
3) zmiejszyć szybkość odzytu w HDTB (pokasować efefki).

[#6] Re: Karta Kingston 4gb cf

@11MASTEr, post #5

ad 1 .na tej Amidze mam std wb3.1 czyli wgrać najnowszy setpatch ?

ad 2 .to wyeliminowałem bo bez karty T też są takie efekty ,a z hdd i T wszystko działa a wolę ciszę w desktopie niż hałas z dysku.

ad 3.w obu pozycjach wykasować fffff w hdtoolboxie i pozostawić e i 7 ?

[#7] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #6

Kasować po jednej 'f' i sprawdzać.

[#8] Re: Karta Kingston 4gb cf

@11MASTEr, post #7

myślałem w tym kierunku ale nie wiedziałem jak się do tego zabrać,

dziś po robocie zrobię testy i dam znać jaki osiągnąłem efekt.

mam nadzieję że pomoże bo ni chce mi się kupować ileś tam kart i liczyć że któraś zadziała na std ustawieniach.

[#9] Re: Karta Kingston 4gb cf

@11MASTEr, post #7

I pomogło.

zainstalowałem parę testowych gier i innych programów ,odpalają się bez problemu.

tylko ciekawi mnie wciąż czemu przed zmianą cześć programów działała a inna nie ?

[#10] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #1

damianx a dokladnie jaka to gra?na whdload? podaj tytuly ktore ci nie dzialaja

[#11] Re: Karta Kingston 4gb cf

@Blendor, post #10

nie whdload takie z workbenchowym instalerem
np. Syndicate

niby się instalowała ,ale przy próbie odpalenia pokazywało się menu wyboru języka ,potem logo Bullfroga i zwis.A powinno pojawić się intro

po zmniejszeniu max transfer i ponownym zainstalowaniu gry działa bez problemu.

co ciekawe taka dune i dune II zainstalowały się na std ustawieniach max transfer i działają.

Ostatnia modyfikacja: 30.09.2011 18:31:35
[#12] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #11

mam pytanko gdzie takie gry moge dostac zeby przetestowac je u siebie ?
tez mam cf 4gb wszystko dziala idealnie ale tych gier nie sprawdzalem

[#13] Re: Karta Kingston 4gb cf

@Blendor, post #12

google jest pomocne czasami

[#14] Re: Karta Kingston 4gb cf

@damianx, post #13

ok poszperam w necie dzieki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem