[#31] Re: Wpadka C= z NTSC

@michalmarek77, post #22

Dodatkowo praktycznie wszystkie wymagają trybu 60hz - taki "niby standard" - u nas jest to rozdzielczość PAL aczkolwiek wyświetlana 60hz, w USA będzie to po prostu NTSC.

Ja amatorsko bawię się w wideo. Moja kamerka nagrywa w 640x480 w 30 klatkach. Ogólnie taki powinien być standard (VGA) i nie byłoby problemu. PAL i NTSC powinny mieć 320x240 i już, a te 200 i 256 są do niczego nie podobne. :)
[#32] Re: Wpadka C= z NTSC

@Shoonay, post #30

> To już nie jest tematem dyskusji w której brałem udział odpowiadając na powyższe posty

Cytuję:
"MNÓSTWO gier Amigowych ma ucięty ekran o te 56 pikseli, a kilkanaście gier powstało w dwojakich wersjach."
"A po listę gierek które wyszły w dwóch wersjach listuje chociażby WHDLoad."

kombinuj dalej...

> Oczywiście że zależnie od trybu wyświetlania, rozdzielczości, rozmiarów/parametrów ekranu monitora/TV będzie się wyglądać inaczej.

Niektórzy nie używają mózgu i piszą, że gry mają ucięty ekran. ;)

Ostatnia modyfikacja: 30.09.2011 02:10:20
[#33] Re: Wpadka C= z NTSC

@Andrzej Drozd, post #31

na Amidze spokojnie możesz mieć odpowiednik VGA 320x240 czyli NTSC 320x240(overscan).

[#34] Re: Wpadka C= z NTSC

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #33

a wlasnie jest jakis programik pozwalajacy odpalic dowolnie wybrany program w NTSC ..kiedys mialem taki bajer w Monkey Island (bootblock) pytal sie czy wylaczyc pamiec stacje i czy przelczy tryb na 60 hz NTSC ..jak kliknolem tak..po resecie moglem odpalic dowolna gre nawet NDOS w NTSC przy grach sierry czy lucas film baaardzo to pomagalo
jest jakis ficzerek na A600 HD ? nie chodzi mi o promowanie czy przelaczanie WB i inne okrezne zabiegi...

[#35] Re: Wpadka C= z NTSC

@HOŁDYS, post #34

Na Aminecie znalazłem coś takiego: http://aminet.net/package/util/misc/SwitchInst130
ale nie wiem czy o to Ci chodziło (nie sprawdzałem).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem