[#31] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #30

Niech ktoś się zaloguje i sprawdzi czy wszystko ok bo na szybkości postawiłem na swoim kompie.

Przeglądarka zwraca - "Przekroczono limit czasu połączenia"
Przez klienta ftp też brak w ogóle połączenia.
[#32] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@dominiqr, post #31

Weryfikuję co jest nie tak...

Coś z przekierowaniem adresów miałem nie tak. Zerknijcie teraz.

Ostatnia aktualizacja: 11.05.2014 14:39:50 przez pong777
[#33] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #32

Teraz śmiga :)
[#34] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@dominiqr, post #33

Ok. Można ssać pomalutku.
[#35] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #34

Uruchamiam szybki serwer:

ftp://serwer.duoz.pl/

login: ami
hasło: ami

Pomału przenoszę rzeczy z mojego domowego i powolnego FTP na wspomniane wyżej. Po tym procesie wyłączam domowe FTP.
[#36] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #35

Zrzucone. Zamykam serwer pierwszy.
[#37] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #36

Swego czasu dołożyłem cegiełkę do zasobów Retroreaders. Było tam tylko kilka numerów ACS w kiepskiej jakości (za duża kompresja). Udostępniłem więc Vansenowi kompletny zbiór (mam wszystkie numery od "0" do ostatniego w świetnym stanie; część była autentycznie nowa, pamiętam że ściągałem archiwa z wydawnictwa z magazynu). On je skanował i złożył (troszkę ucierpiały przedostatnie strony przy otwieraniu po latach - klej z płyt, no i papier pożółkł mimo że były przechowywane razem w dobrych warunkach).
Ale do czego zmierzam - umówiliśmy się wtedy że mi zgra na DVD skany przed kompresją. I ja je mam - strony mają przeciętnie 2300x3300 i 22 MB każda. Tak że jak ktoś będzie chciał mieć coś z ACS (np. grafikę) to nie trzeba wycinać z djvu i kombinować - udostępnię.
[#38] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@adam_mierzwa, post #37

A że tak zapytam, to ile to łącznie zajmuje?
[#39] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@gegu, post #38

Prawie 50 GB. Duże pliki bo to TIFF. Ostatnie numery nie są ładne bo ściągane z Allegro ale wtedy już nie było tego pisma dostarczanego do mojej mieściny.
Zresztą przez to do ostatnich nie miałem CD, i tu jest tyci problem bo pobrałem płytkę z serwera wyżej (super sprawa, dzięki) ale jest w formacie mdx. Mam program UltraISO który lubię i nie chcę go zamieniać na Daemon Tools (musiałbym kupić albo mieć pirata) - i tu mam pytanie. Nie ma nic darmowego?
[#40] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@adam_mierzwa, post #39

Użyj wersji lite:

link
[#41] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #35

Właśnie ściągnęłem otton set 01.iso. Coś z obrazem płyty jest nie tak. Katalogi muzyka i grafika są puste. Iso zajmuje 600mb. A danych na dysku pokazuje 300mb. Chyba że były tam pliki ze znakami zastrzeżonymi dla windows, i zostały pominięte przez system. Obrazy Amigowych płyt powinno się robić tylko pod Amigą lub mackiem wtedy nie ma problemów.
Zresztą obrazy cover CD Magazynu Amiga dostępne w sieci również mają popsute nazwy katalogów i plików.
[#42] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@exolon, post #41

Cenna uwaga. Dziękuję.
[#43] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@exolon, post #41

Prośba zatem do osób posiadających oryginalne płytki np. z Magazynu Amiga o zgłoszenie się do mnie na PRV.

Postaram się "naprawić" błędne obrazy.

A czy po zamontowaniu obrazu pod emulatorem też jest taki sam problem?
[#44] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #40

Działa, dziękuję. Wcześniej widziałem tę wersję na stronie producenta i nie próbowałem bo była podana cena (jak się okazuje - do ceków niekomercyjnych jest darmo).

Widzę że koledzy zgłaszają uwagi co do poprawności obrazów - Amiga Computer Studio CD 04-01.mdx też u mnie nie otwiera się. Być może obrazy płyt na dysku masz dobre i problem następuje przy zapisie na serwer.
[#45] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@exolon, post #41

Plik kontrolny z Total Commandera:

0334914474c7510e9397d06a5ce4591b *otton set 00.iso

U mnie Deamon Tools normalnie montuje i mam tyle danych ile ma obraz iso. Można wejść do tych folderów o których piszesz. Problem jest z plikami z "*" w nazwie.

Jest jeszcze tam folder "!!MAC" i on u mnie jest pusty na PC.
[#46] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #45

Podmontowany obraz pod Amigą za pomoca diskimage.device pokazuje tylko dwa katalogi.
Wejscie w katalog zgłasza bład.
[#47] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@Shoonay, post #1

Mnie brakuje do kolekcji nr ACS 1/99. Ma ktoś na handelek?
[#48] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #47

Na chomiku nie ma?
[#49] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@odyseja_lkc, post #48

Oryginał mnie interesuje - kolekcjonersko czysto.
[#50] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@adam_mierzwa, post #39

Da radę wystawić całość? Wrzuciłbym na chmurkę i by było dla wszystkich.
[#51] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@_arti, post #50

Pozgrywam całość raz jeszcze ale np. PowerISO albo CloneCD żeby nie było problemu z niedostępnością jakichś plików/katalogów później. Odezwę się na prv potem i wrzucimy na chmurkę.
[#52] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@_arti, post #50

[#53] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #51

Dobry pomysł, bo pamiętam że były w dostępnych obrazach problemy z niektórymi plikami i katalogami, zwłaszcza jeśli w nazwach były polskie znaki lub ?.
[#54] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@exolon, post #53

Najlepiej obrazy ISO przeglądać czy wypalać pod "systemami amigowymi"
Odpadają problemy o których piszesz
[#55] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@Norbert, post #54

Oczywiście. Ale dobrze by było także je zgrać do ISO również na Amidze lub czymś podobnym.
[#56] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@Shoonay, post #52

Ok, zapuściłem ściąganie ACS, MA i Amigowca ale jak tak sobie patrzę, to wziąłbym jeszcze Bajtka, TS, C&A i coś o Atari, jeśli można
[#57] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@Shoonay, post #52

Jak do dokładnie jest z MACD? MACD Eureki to kontynuacja płyt Magazynu Amiga?
[#58] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@pong777, post #57

Nie, MACD wychodziło "obok" Magazynu Amiga, było tylko firmowane marką pisma i tworzone "we współpracy" (nie wiem czy do końca, ale na początku - na pewno).
[#59] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@madman15, post #58

Magazyn Amiga cd2 jest firmowane marka Eureka, więc mozna podciągnąć to pod MACD?
[#60] Re: Amiga Computer Studio cover CD

@Shoonay, post #52

Niestety wszystkie linki nieaktywne... Gdzie mógłbym znaleźć ACS cover disk 5/98?

Okej, wstrzymać konie, już sobie poradziłem :)

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2019 14:01:23 przez Jazzcat
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem