[#1] program do robienia screenshot
Witam, jestem posiadaczem A1200 i od jakiegoś czasu mój TurboPrint nie wykonuje zrzutów ekranu. Czy znacie jakiś mały i skuteczny programik do robienia zrzutów????
[#2] Re: program do robienia screenshot

@marcin, post #1

SGrab

[#3] Re: program do robienia screenshot

@grxmrx, post #2

Wlasnie. :D Bardzo przyjemny programik grabujacy ekrany i okna do formatow IFF, PNG, JPEG. Mozna osobno zdefiniowac klawisze grabujace ekran albo aktywne okno. Ma jeszcze te swietna ceche, ze obrazki zrzuca do wybranego w preferencjach katalogu i nazywa je tak jak nam sie podoba. Nie musimy podawac nazwy obrazka przy kazdym grabowaniu tylko kolejne zrzuty zapisuja sie kolejnymi numerami w nazwie plikow. Jak dla mnie program rzadzi. :)
[#4] Re: program do robienia screenshot

@MDW, post #3

Dzięki za odpowiedź:)
wygląda mi równie dobrze jak mój poprzedni w działaniu jest tylko jedno ale - skąd mogę go zassać????????
[#5] Re: program do robienia screenshot

@marcin, post #4

No jak to skąd? ;)
Z Aminetu!

http://ftp.uni-paderborn.de/aminet/
http://us.aminet.net/

Dostëpny przez www i ftp, inne mirrory znajdziesz na wyzej wymienionych stronach.

[#6] Re: program do robienia screenshot

@grxmrx, post #5

dziękuję Wam za pomoc - bardzo mi pomogliście!!!!:)
[#7] Re: program do robienia screenshot

@marcin, post #1

Jakto przestał robić zrzuty? Moze zmieniłeś coś w ustawieniach?
[#8] Re: program do robienia screenshot

@marcin, post #6

Ale mimo wszystko TurboPrint powinien zrzucać screeny. Ma on jedna wielką zaletę - i tak jest cały czas w pamięci więc nie trzeba go odpalać. Sprawdź w konfiguracji TurboPrinta klawiszologię - w końcu powinien działać.
[#9] Re: program do robienia screenshot

@MDW, post #8

chwaliłem sobie TurboPrinta jednak dzieciak coś mi poprzestawiał i program nie może załadowac sobie jakiegoś drivera "loadseg" - być może został usunięty z kompa. Wersji instalacyjnej już niestety nie miałem i dlatego uratowaliście mnie tym Sgrabem bo jest malutki i też świetnie spełnia swe zadanie:)
Pozdrawiam!
[#10] Re: program do robienia screenshot

@marcin, post #9

Orybinalną instalkę zgubiłeś ??
No chyba że miałeś pirata
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem