[#1] mulenie pod OPUSEM
Co to jest? Zdarza się taki motyw od czasu do czasu pod Opusem 5.6 - klikasz na plik ą czy ć,twardy zaczyna mulić,odczytuje ten plik długi czas jakby go przeszukiwał... u mnie jest to np. plik emulatora DarcNes. Podobnie ze zmianą okna plikowego na okno z ikonkami... muli i muli aż w końcu go odczyta. Ale można sobie kawę zrobić zanim to się stanie. Próbowałem nawet zrobić wzorec .exe do odczytywalnych plików,ale to nic nie daje. Na niektóre pliki nie ma mocnych... Miał ktoś podobny problem?
[#2] Re: mulenie pod OPUSEM

@aMifan, post #1

Czy na każdej partycji tak się zachowuje? Masz może jakąs testową, którą możesz w każdej chwili sformatować i posprawdzać z paroma systemami plików?

[#3] Re: mulenie pod OPUSEM

@aMifan, post #1

Jak miałem 5.6 też to miałem ale nie wiem od czego. Lepiej przejść na Opusa Magellana. Tam już nie ma takich problemów. :D

[#4] Re: mulenie pod OPUSEM

@Arbuz, post #3

Swoja droga jestem ciekaw czy komus udalo sie zmusic Opusa do prawidlowego pokazywania rozmiarow partycji wiekszych niz 4GB....
[#5] Re: mulenie pod OPUSEM

@Y-Greg, post #4

W górnej belce Opusa raczej nie ma problemu... co nieco Arexxa z domieszką jakiejś dosowej komendy prawidłowo pokazującej wielkość partycji i odpowiednia konfiguracja belki Magellana... pisać dalej ?
[#6] Re: mulenie pod OPUSEM

@grxmrx, post #2

tak,na każdej partycji jest taki skandal :)
[#7] Re: mulenie pod OPUSEM

@aMifan, post #1

czy to że używam pfs`a i afs`a może mieć jakiś związek z tym skandalem? :)
[#8] Re: mulenie pod OPUSEM

@aMifan, post #7

Nie.
[#9] Re: mulenie pod OPUSEM

@aMifan, post #1

U mnie to coś takie było że mieliło na Magellanie ale to poprostu miałem włączone automatyczne sprawdzanie wersji pliku i co grubsze katalogi musiało zdrowo przemielić :) Może to o to chodzi ???????
[#10] Re: mulenie pod OPUSEM

@lunatyk, post #9

Możliwe że jest jakaś taka włączona opcja, odpowiedzialna za "mulenie" przy odczytywaniu niektórych plików pod Opusem. Ciekawe jak jest pod Scalosem?
[#11] Re: mulenie pod OPUSEM

@Arbuz, post #3

Na Magellanie jest to samo :(

[#12] Re: mulenie pod OPUSEM

@Darek, post #5

a co z rozkazem dysk info (polecenie wew. OPusa)?
[#13] Re: mulenie pod OPUSEM

@aMifan, post #1

wydaje mi sie ze to jednak wina filetypow - niektore z nich wymagaja przeszukiwania calego pliku, nie tylko danych w naglowku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem