Mam od niedawna BVisionPPC. Wraz z nią otrzymałem dyskietkę (CGX3 ze sterownikiem do BV), mam też płytkę CGX4.
Chciałbym się dowiedzieć jak należałoby postąpić, aby poprawnie zaistalować sterowniki żeby wszystko przy okazji chodziło a jak największą prędkością.
Próbowałem zacząć od CGX4, ale przy wyborze karty nie znalazłem tam BlizzardVisionPPC... dlatego działam teraz na sterownikach z dyskietki.
I jeszcze jedno... Przy wcześniejszych moich bojach ze sterownikami miałem sytuację, że przy wgrywaniu się sterownika {devs:monitors/BVisionPPC - po zainstalowaniu (a właściwie "update'owaniu") CGX4 na CGX3 ten z dyskietki} komputer się zawieszał (wyświetlając logo), a następnie wyskakiwało 'guru'. Tak samo było, gdy sterownik uruchamiałem 'z ikonki' po wgraniu WB.
Mam nadzieję, że wszystko jasno opisałem ;)
Mój konfig: A1200 ;) BPPC z 40-stką, zasilanie z zasilacza AT 300W (do tej pory nigdy nie miałem problemu z zasilaniem mimo, że miałem już różny sprzęt podłączony... ), OS3.9
Czytałem gdzieś, że może być potrzebne uaktualnienie oprogramowania na BPPC (flash update), ale myślę, że u mnie raczej nic by to nie zmieniło - chyba mam najnowszą wersję. (ale zapytam - skąd można wziąć najnowszą wersję "flash'a" do BPPC?). Poza tym, BV działa, tylko... nie zawsze - ale chyba to nie jest problem z tzw. 'flashką' ;)
I jeszcze wspomnę, że niektóre programy, które powinny działać (i otwierają swój własny ekran) niedziałają (z cgx i BV) - jest wyświetlany czysty ekran i komputer 'wisi' (nie da się z tej sytuacji wyjść)
...chyba się rozpisałem... wybaczcie ;)