[#1] internet
Kupiłem Córce PC i zinstalowałem internet radiowy jak by teraz podłączyc do tego zestawu amigę tak aby amiga mogła korzystać z karty sieciowej
w PC
[#2] Re: internet

@Pan Mietek, post #1

Korzystać z karty sieciowej w pc tzn? Tzn. żeby pc udostępniał jej net? Udostępnić prosto: druga sieciówka w pc i sieciówka w Ami (na PCMCIA/PCI/Zorro) ewentulanie przez serial. No i fajnie by było gdybyś napisał co to w ogóle za Amiga.
[#3] Re: internet

@Pan Mietek, post #1

W sumie dobre pytanko. Dorzuce swoje pytanie: jak podłączyć ami do netu przez serial jeśli PC miałby ten sygnał udostępniać?
[#4] Re: internet

@TJindy, post #3

Jest to dokładnie opisane w dokumentacji do MiamiDX.
Pecet jest podłączony do netu a Amiga z pecetem przez serial.
Cała trudność to dobrze wszystko ustawić.
[#5] Re: internet

@TJindy, post #3

Moja Ami to apollo1260/50 48RAM karta graficzna 64/3d zorro 2
mysilałem o sieciówce przez pcimia ale niewim jaki model wybrać
[#6] Re: internet

@Pan Mietek, post #5

Jaki model na PCMCIA? W dokach do cnet.device są wymienione działające. Na pewno działa Surecom EP427;) Jest jeszcze sterownik do kart 3coma (tańsze) - 3c589.device. Oczywiście jak Ami jest w wieży to trzeba dokupić kątówkę.
[#7] Re: internet

@szulu, post #6

albo odgiac port pcimci. hardcorowa wersja to rozebrac karte pcimcia i wtedy podlaczyc. mozliwosci jest wiele :)
[#8] Re: internet

@Valwit, post #7

Co za bzdury I moze jeszcze trzymac Amige rozlozona na stole nie uzywajac obudowy?
[#9] Re: internet

@Valwit, post #7

Albo postawic towera na kołkach i wyciać dziurę w dnie obudowy :D
Sam tak mam.Nie wygląda za ładnie :S , ale działa.
[#10] Re: internet

@DjThunder, post #9

hmm w sumie mozna by uniknac tych niewygodnych kolkow robiac dziure w biurku....
[#11] Re: internet

@jaro, post #10

albo polozyc amige na boku, niczym desktop a na tym walnac monitor.... jestem dzisiaj wyjatkowo tworczy.....
[#12] Re: internet

@jaro, post #11

nie da sie ukryć!..twórczość was rozsadza :D Mam nadzieję że uda mi się połączyć dwie strony: Ciemną (PC) z Jasną (Amiga). I ja Yoghurt wam powiadam: May shwartz be with youuuuuuu !
[#13] Re: internet

@Pan Mietek, post #1

Pan Mietek napisał(a):

> Kupiłem Córce PC

Po co Córkę PCujesz?!
[#14] Re: internet

@amigafan, post #4

amigafan napisał(a):

> Cała trudność to dobrze wszystko ustawić.

Aby było łatwiej warto poczytać dokumentację z archiwum W95_SLIP.lha (chyba?... to jest na aminecie - trzeba poszukać oprogramowania umożliwiającego połączenie Amigi i PC używające tcp

[#15] Re: internet

@DjThunder, post #9

DjThunder napisał(a):

> Albo postawic towera na kołkach i wyciać dziurę w dnie obudowy
> :D
> Sam tak mam.Nie wygląda za ładnie :S , ale działa.

A myślałem, że tylko ja mam takie szalone pomysły
[#16] Re: internet

@TJindy, post #12

TJindy napisał(a):

> Mam nadzieję że uda mi się połączyć dwie strony

Wszystko się da! (znam gościa co tak mówił... włożył wtyczkę portu szeregowego - 9-pin jak to w PC - odwrotnie ;))
[#17] Re: internet

@Jarek, post #14

Pdobny plik na aminecie to "Ami2PC-TCP.lha". Też opisuje dokładnie Amigi z pc ale tym razem dla WinXP a nie 95
[#18] Re: internet

@amigafan, post #17

38400 bodów ;( tak jest w tym opisie. Można szybciej? To jest około 4,7 kb/s?
[#19] Re: internet

@Jarek, post #15

No to nie jestes teraz sam....
ja mam wprawdzie inaczej, ale w podobnym stylu...
:)))
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem