[#1] Znowu dlugie nazwy
Ostatnio dostałem od kumpla płytkę ze zdjęciami i okazało się że nazwy ich są tak długie że nie można ich zidentyfikować po nazwie a próba ich uruchomienia kończy się tylko na pierwszym zdjęciu a inne traktuje jak pierwsze to samo jest jak przegrywa je na twardy.
Pytanie: Jak je odczytać?
Używam Opusa Magellana, Allegro, i SFS-a.

[#2] Re: Znowu dlugie nazwy

@Arbuz, post #1

Allegro nie ma problemów z długimi nazwami, chyba że kolega nagrał CD w jakimś dziwnym formacie, np. Romeo.
[#3] Re: Znowu dlugie nazwy

@Sylwester, post #2

nazwa moze miec na plycie do 255 znakow. w ami to nie przejdzie, wyjsciem jest kopiowanie skryptem z cd (o ile na cd widac pelne nazwy) i jednoczense rename.
[#4] Re: Znowu dlugie nazwy

@Arbuz, post #1

Allegro NIESTETY mam ten problem. Jezeli nazwy sa zbyt dlugie, a plikow jest kilka to widoczny jest tylko jeden plik. Niestety mialem taki problem z pewnymi "empetrojkami". Mianowicie jakis pecetowiec zrobil tak: Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo_dluganazwa wykonawcy - i Baaaaaaaaaaaaaaaardzo dluganzawa plyty + nazwa utworu.mp3. Calosc widzialem tylko jako jeden plik (tylko piwrwszy plik). Musialem wszystko przeniesc z powrotem do pieca i napisac to po ludzku. Drugim sposobem jest uzycie starego filesystemu i wtedy nazwa zostanie "zaokraglona do Nazwa~1 (czy jakos tak), niestety w tym moim przypadku tego nie sprawdzilem, ale powinno dzialac. Jakby co to podesle stare sterowniki do cdroma.
[#5] Re: Znowu dlugie nazwy

@Arbuz, post #1

Ja z tym problemów nie miałem. Workbench widział długie nazwy i mogłem wszystkie pliki obejrzeć. Niestety ponieważ używan FFS, musiałem pliki najpierw skopiować do RAM:, potraktować programem SRename i skopiować na twardziela. Ale mozna jeszcze w CaheCDFS włączyć opcje "Skróć nazwy plików do 30 znaków" i tak kopiować. To też działa.
[#6] Re: Znowu dlugie nazwy

@kmilota, post #5

Ale problemem nie jest filesytem HD (poniewaz mozna zmieienic nazwe pliku), tylko filesystem CD. Niestety Windows umizliwia uzycie bardzo dlugich nazw i pozniej sa klopoty...
[#7] Re: Znowu dlugie nazwy

@Andrzej Drozd, post #6

Moze troche bardziej wyjasnie. Nie mozna nagrac tych plikow, poniewaz Allegro "widzi" tylko pierwszy plik.
[#8] Re: Znowu dlugie nazwy

@Andrzej Drozd, post #7

No to użyj CacheCDFS (najlepiej tego z AmigaOS3.9) jest o wiele lepszy od Allegro.
[#9] Re: Znowu dlugie nazwy

@kmilota, post #8

:) ok, za jakis czas "zmajstruje" taka dziwna plyte cdrw na pececie i sprawdze z CacheCDFS. Czy wystarczy wersja z Aminetu? Jak sie sprawuje CacheCDFS z ata3.driver?
[#10] Re: Znowu dlugie nazwy

@Andrzej Drozd, post #9

Spisuje się bardzo dobrze. Wiem, bo używam ;) Polecam takie rozwiązanie.
kg
[#11] Re: Znowu dlugie nazwy

@Sylwester, post #2

Winda XP

[#12] Re: Znowu dlugie nazwy

@Andrzej Drozd, post #4

Poprosze o ten filesystem

[#13] Re: Znowu dlugie nazwy

@Arbuz, post #12

Znalazlem gdzies (nie na Aminecie) jakas stara wersje CacheCDFS (v42.xx) i AsimCDFS (v3.3) oraz ta felerna plyke o ktorej wczesniej wspomnialem. Oba filesystemy prawidlowo widza ta plyte. Nie pracuja jednak z ata3.driver. Plyta byla nagrana w Joilet i najdluzszy plik ma 89 (razem z odstepami). Wyslalem na priv.
Dlaczego zatem Allegro nie potrafi poprawnie odczytac tak dlugich nazw, traktujac kilka plikow o dlugosci od okolo 70 do 89 znakow jako jeden plik 32 znakowy? A stare wersje AsimaCDFS i CacheCDFS radza sobie z tym bez problemu.
[#14] Re: Znowu dlugie nazwy

@Andrzej Drozd, post #13

Bo Allegro jest gorsze od AsimaCDFS i CacheCDFS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem