[#1] Laptop Amiga
Poszukuję chętnych do współpracy przy realizacji projektu "Laptop - amiga". Celem jest skonstruowanie przenośnego komputera (A1200 itp.). Potrzebuję informacji, danych technicznych itp. (różne karty turbo) tak aby coś sensownego dało sie robic na tym sprzęcie. Więcej info pod adresem: http:\pppanadol.webpark.pllaptopamiga.html. Zachęcam do współpracy!
[#2] Re: Laptop Amiga

@panadol, post #1

Jestem otwarty :). Jesli mozna zrobic cos dla Amigi to zawsze to popieram.

Pozdrawiam
[#3] Re: Laptop Amiga

@panadol, post #1

Ale przeciez cos takiego istnieje i to w dodatku w calkiem niezlej konfiguracji. Dziala duuuuuzo szybciej niz 060, ma szybka karte graficzna, karte dzwiekowa, praktycznie dowolna ilosc pamieci, bardzo szybkie dyski, CD-ROM/R(W)/DVD. Zdaje sie, ze dzialaja na niej takze tunery TV, drukarki. Cos takiego nazywa sie "Amithlon" i jest najbardziej wypasiona Amiga 68k jaka mozna sobie wyobrazic.
[#4] Re: Laptop Amiga

@MDW, post #3

Ale ściema! Jest drogi jak nie wiem-to po pierwsze a po drugie -ktoś chce zbudować pożądną Amigę na pożądnym procku a nie na intelach itp. Jak najbardziej popieram te intencję!Sam od jakiegoś czasu pracuje nad A600 w czarnym pudełku i brakuje mi AKU oraz LCD...
[#5] Re: Laptop Amiga

@radek_borowicz, post #4

Dobra Amiga kosztuje dużo więcej niż pecet (nawet laptop). Poza tym do laptopa przyzwoitego amigowego sprzętu sie nie wsadzi. No chyba, że dla Ciebie dobrą Amigą jest 030... Jeżeli tak to wybacz - ja żyję w innym dziesięcioleciu i nie gram już w SuperFroga. ;)
[#6] Re: Laptop Amiga

@panadol, post #1

Nie było już takiego wątku?
Pozdrawiam

p.s. niezła strona... chyba, że tak wygląda z powodu plajty WP :)
[#7] Re: Laptop Amiga

@panadol, post #1

możesz podać aktualny adres tego WWW?
bo ten link nie działa.
[#8] Re: Laptop Amiga

@RTea, post #7

Rzeczywiście link nie działa. Poza tym są w nim "łamane" w pecetową stronę () a nie amigowo-sieciową (/). :)
[#9] Re: Laptop Amiga

@stony, post #6

Był.

[#10] Re: Laptop Amiga

@MDW, post #8

na pececie tez sie uzywa slasha. jedynie windows uzywa na backslash, takze ten chodzacy na ppc :>
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem