[#1] Amiga 600 i PCMCIA
Mam Amige600 i intersuje mnie jakie karty PCMCIA nadały by się na dodatkową pamięć. Na ALLEGRO są do kupinia typu:PCMCIA LINEAR FLASH 2MB, MEMORY CARD SRAM CARD;Pamięć FLASH PCMCIA firmy SMART 2MB.Może pytanie banalne ale nie dla mnie.

n
[#2] Re: Amiga 600 i PCMCIA

@Janek45, post #1

do a600 lepiej kupic rozszerzenie pod klapke jesli nie masz, pod pcmcia ram to katastrofa. ale jesli koniecznie chcesz to karta sram powinna chodzic. karty flash jako ram sie nie nadaja i raczej nawet ich nie bedzie poprawnie widac.
[#3] Re: Amiga 600 i PCMCIA

@Valwit, post #2

Ram na PCMCIA w A600 nie jest takie złe. Zawsze to FAST, a nie CHIP tak jak każde rozszerzenie pod klapkę. 16 bitów też nie przeszkadza, bo A600 ma Motorolę 68000 z 16 bitową szyną danych, a więc nie ma tutaj dodatkowego spowolnienia. No, chyba że ktoś ma w sześćsetce kartę turbo.

[#4] Re: Amiga 600 i PCMCIA

@ArtPo, post #3

fast to to jest tylko z nazwy. irl to jest bardzo slow :) pcimcie lepiej uzyc do sieci :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem