[#1] Problem z FastaATA Z IV
Witam.
Mam Amige 1200,BPPC 603 240 Mhz/040,sloty zorro IV,FastATA Z IV.
Mam problem z FastAta.Po uruchomieniu Amigi,trzy razy mignie dioda
power i Ami sie resetuje i tak w kolko.Probowalem konfigurowac zworkami
na plycie zorro i nic.W early startup menu jest duzo wpisow identyfikujacych urzadzenie,wszystkie takie same i wychodza poza ramke.
Czy ktos moze wie w czym rzecz
[#2] Re: Problem z FastaATA Z IV

@Mariusz, post #1

Być może źłe parametry dla setpatcha, wystartuj bez startup-sequence dla próby.

[#3] Re: Problem z FastaATA Z IV

@Sylwester, post #2

Dziekuje za rade,ale juz tego probowalem.Te FastATA tak samo sie zachowuje nawet wtedy,kiedy nie jest podlaczone do nich zadne urzadzenie.Dzwonilem do Elbox-u z tym problemem i poradzili mi,zebym
wyslal do nich ten kontroler razem ze slotami.
[#4] Re: Problem z FastaATA Z IV

@Mariusz, post #3

Amiga po włączeniu wykonuje test hardware`u. Jeżeli coś nie działa sygnalizuje to m.in. miganiem diody power (ilość mignięć ma znaczenie - wskazuje, który układ jest zepsuty).
Jeżeli objaw ustepuje po wyjęciu FastAta to jest on ewidentnie zepsuty i bez wiedzy elektronicznej nic tu nie poradzisz. Trzeba kartę odesłać do serwisu.
[#5] Re: Problem z FastaATA Z IV

@amigafan, post #4

Sprzet juz wyslalem do Elbox-u.
Dziekuje wszystkim za porady.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem