[#1] Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.
Witam!!!

Chcialem sie zapytac jak zainstalowac Birdie w WB3.9, aby miec ladne obramowania okien i wogole, gdzie go mozna sciagnac.

Jak musial by wygladac wpis w STARTUP-SEQUENCE.

Jak i co sluzy aby umiescic na gornej belce WB flage uzywanego jezyka w systemie.

JASTUS
[#2] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Jastus, post #1

Nie wiem jak w 3.9, ale w 3.1 mam taka linijke:

LoadWB
run >nil: c:birdie noiconborder patterns=ram:env/mui_patterns/and_blur_5 >nil:
EndCLI >NIL:
[#3] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Jastus, post #1

Jak i co sluzy aby umiescic na gornej belce WB flage uzywanego jezyka w systemie.
Owszem, mozna wstawic do gornej belki jakis obrazek... ale z ta flaga nie pomylil Ci sie AOS z MacOSe-em?
[#4] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@reactor, post #3

Flage moze przeciez wstawic poprzez Visual Prefs

[#5] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Arbuz, post #4

Wlasnie o tym mowie :)
[#6] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@reactor, post #5

Kontynuujac pytanie Jastusa - gdzie mozna znalezc instalke Birdie? Na aminecie jest blik bprefs, ale w nim birdie nie ma. Jest tez bc-machine ale to bajka dla juz zainstalowanego Birdie oraz Visuala A moze to komercja?

Dzieki za info.

Pozdrawiam
Vokal
[#7] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Vokal, post #6

http://vgr.com/birdie1/
Ja uzywam Birdie 2000
[#8] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Andrzej Drozd, post #7

Zainstalowalem ale po 2 stronach paska tytulowego na oknie mam slad niebieski lub szary przeswitujacy spod patternu.

Co mam z tym zrobic.

JASTUS
[#9] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Jastus, post #8

Jezeli uzywasz VisulaPrefsa to nalezy tam cos odptaszkowc/zaptaszkowac. Ja uzywam gadgetow XEN z MCP i z tym nie ma problemow. Chyba ze to wina WB3.9 i trzeba jeszcze cos zrobic.
[#10] Re: Pomoc z wystrojem Workbencha i Birdie.

@Jastus, post #8

Jezeli uzywasz VisualPrefs, to zaznacz tam "Don't optimize window border". Wtedy powinno być już ok.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem