[#1] Miami Deluxe 1.0c
Mam taki problemik z Miami... czasem ma miejsce taka oto sytuacja: naciskam "online" Floryda tzn. Miami łączy z siecią i gdy chcę zaniechać program się zawiesza... zero syfów,po prostu nie działa. Sprawdzałem wiele możliwości eliminacji tego skandalu,lecz niestety nic nie wskórałem... Co jest grane? Złe biblioteki w Libs: odpadają. Trefna wersja programu?
[#2] Re: Miami Deluxe 1.0c

@aMifan, post #1

lewe klucze?
[#3] Re: Miami Deluxe 1.0c

@Valwit, post #2

bez przesady :) no chyba ze c w numerze wersji interpretujesz jako c=clucz :) wersja z pirackiem kluczem :)
[#4] Re: Miami Deluxe 1.0c

@Valwit, post #2

zanim sie rozpeta kolejna pyskusja: wiem ze ciezko zarejestrowac, ale poszukaj mniej lewych jesli to faktycznie keye tak robia.
ja mam wersje 1.0c z 10 kwietnia 2000 i nie wystepuja u mnie takie problemy. jedynie miamipppoe.device lubi sie wywalac jak co 24 h rozlacza mi dsl, ale to mozna obejsc prostym skryptem arexxowym i jest to wina samego device a nie miami.
[#5] Re: Miami Deluxe 1.0c

@aMifan, post #3

holger kruse byl dosc wkurwiony na piratow i dzieki nim zaprzestal rozwoju miami. wiec nie wykluczam takiej opcji
[#6] Re: Miami Deluxe 1.0c

@aMifan, post #1

ten problem umnie występuje tylko na dynamicznym przydzieleniu adresu na statycznym jest ok :)

[#7] Re: Miami Deluxe 1.0c

@aMifan, post #1

U mnie tez czasami tak sie dzieje na DHCP przy "Internet". Na "LAN" dziala bez problemu, z tym ze na LAN nie dziala mi IRC...
[#8] Re: Miami Deluxe 1.0c

@Andrzej Drozd, post #7

A wykonajcie taki test:Przed odpaleniem MiamiDX Uruchomcie program NetMeter Mam mediatora i karte sieciową na pci i po zastosowaniu tej sztuczki amiga na dynamicznym adresie DHCP działa jak złoto, żadnych zawieszeń programu MiamiDX amiga wszystko ładnie szczytuje z serwera :)
[#9] Re: Miami Deluxe 1.0c

@Valwit, post #4

dzięki,coś wykombinuję :) a amictp próbowaliście? wiem że starsze badziewie,ale...
[#10] Re: Miami Deluxe 1.0c

@Valwit, post #4

dzięki,coś wykombinuję :) a amictp próbowaliście? wiem że starsze "badziewie",ale...
[#11] Re: Miami Deluxe 1.0c

@aMifan, post #10

niekoniecznie badziewie, ale jako router dsl sie nie nadaje. ale jesli uzywasz ami w lanie to genesis jest troszke szybsze od miami.
[#12] Re: Miami Deluxe 1.0c

@aMifan, post #1

mialem podobny problem z ta roznica ze komp wieszal sie zarowno na miamideluxe,miami i genesis. winien okazal sie serial.device (istnieje jedna zabugowana wersja),wystarczy dokladnie poczytac faqos39(wymieniona jest konkrestna wersja z bugami i ktorej nalezy uzywac(a wcale nie jest to najnowsza),bo teraz jej nie pamietam).

i jeszcze jedno: opisany przeze mnie problem dotyczyl jedynie polaczen modemowych
[#13] Re: Miami Deluxe 1.0c

@Krzysztof, post #6

na statycznym się syfi :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem