[#1] ricoch mpa7163 i makecd
mam duzy problem z tym sprzetem. otuz owa cd-rw nie chce mi formatowac plytek rw. uzywam sterownika ricoch 6200.
jakby to mialo znaczenie to nagrywara nie lapie resetu i uzywam makecd 3.2. moj cfg: a1200/603e/250/040/33+64mb+16.
A i jeszcze jedno. jak mozna podpiac ten przepisany modul pod makecd z numerkiem 45.11. probowalem podmienic ale makecd mi wyplowa ze chce 11.

[#2] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@lokaty, post #1

Ja miałem taki model Ricoha. Miałem problem z płytami RW, które na pececie zostały skasowane (lub nagrane) zbyt szybko. Płyty CD-R obsługiwał tylko takie zielone pod spodem. Innych nie ruszał. Działał na sterowniku Ricoh6200. W ustawieniach miałem poustawiane najwolniejsze tryby pracy. Świeć panie nad jego duszą - laser wyzionął ducha jakiś miesiąc temu...
[#3] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@mailman, post #2

dinx! dobrze wiedziec chociaz tyle. moze pamietasz jakich firm(y) byl(y) te rw?
pozdrowionka!
[#4] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@lokaty, post #3

Używam tylko RW TDK. Te które mogę nagrać maksymalnie do x8 szły dobrze. x12 musiałem formatować wolniej.
[#5] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@mailman, post #4

dobra. jeszcze wroce do pytania o ten modul do MakeCD moze bedziesz potrafil odpowiedziec. na core.de mozna takowy sciagnoc z wczesniej wspomnianym numerkiem 45.11 ponoc obsluguje joilet i jeszcze jakies rzeczy jednak jak go wrzucam to wyrzuca mi ze chce v11 moze cosik poradzisz na to?
[#6] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@Lokaty, post #5

Niestety nie. Nigdy nie dodawałem niczego do MakeCD - nie było mi to potrzebne.
[#7] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@Lokaty, post #5

Modul [makecdromfs.module V45.10, V45.11, V45.12] wymaga MakeCD3.2d_beta10. Stosowny update na stronie autora. Nowy modul dodaje obsluge: [Joliet] i [HFS]. Z wersja MakeCD3.2c nie zadziala.
[#8] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@Amig_OS, post #7

Aha. Wielkie dzieki. Pozdrawiam!
[#9] Re: ricoch mpa7163 i makecd

@Lokaty, post #8

Może troszkę nie na temat ale ja mam problemy z formatowaniem CD-RW ale chodzi tylko o to żeby nie aktualizować przed formatowaniem tylko dać samo OK i jest OK.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem