[#1] Problem z GG
Czy wszystkie amigowe klienty GG maja problem z zalogowaniem sie na serwer? Na pececie GaduGadu mi dziala, natomiast na Gadami sa problemy z zalogowaniem sie na serwer, a innych amigowych nieuzywam i nie mam jak sprawdzic.
[#2] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #1

Ja nie mem najmniejszych problemow jesli chodzi o zalogowanie sie na server GG z Gadami, Amigg i Jaberwocky, czyli wina gdzies musi lezec w ustawieniach miami albo ustawieniach sieci.
[#3] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #1

Ja teű mam problem z zalogowaniem sie. W Miami mam wszystko dobrze ustawione.
[#4] Re: Problem z GG

@Tomek, post #3

Mam to samo.GYGY nie dzialczy :(
Od 8 rano
[#5] Re: Problem z GG

@sordan/radiator, post #2

Moze i lezy po stronie Miami, ale nic nie zmienialem. Mozesz podeslac twoje prefsy?
[#6] Re: Problem z GG

@De.Vision, post #4

JAko pctowiec powiem wam szczerze ze wina lezy po stronie innego komunikatora niz gg. Przyklad z pc gadu gadu 6 polaczenie normalnie itp a na programie wp kontakt to **** nei laczy sie. Moim zdaniem to wina programu
[#7] Re: Problem z GG

@Blotniaks, post #6

Slyszalem gdzies ze mieli wprowadzic SSL (czy cos podobnego). Moze tu jest problem i programy ktore tego nie uzywaja nie polacza sie...?
[#8] Re: Problem z GG

@sordan/radiator, post #2

Ja mam to samo.Uzywam Genesis i nic nie zmieniałem.To na serwerze gg cos popiepszyli i z Ami sie nie da połączyc :(.Na piecu gg6.0 i 5.7 działa chociaż 5.7 to ledwo co.Osobiście łącze się z gg przez tlena i mi działa.
Szkoda, że na Ami sie nie da połączyć i tak od rana. :(
Kolejny przykład, że gg prowadzi do samo zagłady gdyz o ile na pieca wersje sa zmieniane razem ze zmianami na serwerze o tyle na innych platformach wyglada to gorzej.
Może ktoś wie czy Jabber sie łaczy z gg?
[#9] Re: Problem z GG

@DjThunder, post #8

Tak, po rozmowie na IRC dowiedzialem sie ze Jabber Wocky dziala, ale nie wszystkie serwery.
[#10] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #7

Nie sądzę żeby była to wina szyfrowanego kanału SSL. Musieliby od nowa kodować wszystkich użytkowników GG, po szyfrowanej lini. Być może jest to wina działających w tle programów korzystających z sieci. Patrzę z punktu PeCeta, gdy mam odpalony program który np. skanuje w tle wszystkie porty dostępowe do netu (vide shareaza, program p2p), to o tlenie mogę sobie pomarzyć i o zalogowaniu się. Nie sprawdzałem tego dogłębnie, ale może być to wina zbyt krótkiego sygnału docierającego do serwera w ramach uwierzytelnienia użytkownika tudzież połączenia...ot, powiedział co wiedział. trzeba by wymyśleć jakiś typowo Amigowy komunikator, z możliwością portowania użytkowników tlena i GG!
[#11] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #9

Gadami nie laczy nadal.Dziwne to troche jest bo mozna zalozyc sobie nowy nr Gadami , oczywiscie tylko zalozyc.Cos musi byc nie tak z serwerem .
[#12] Re: Problem z GG

@De.Vision, post #11

AmiGG działa (niepubliczna wersja 0.30 beta).
Działa również JabberWocky, testowałem z serwrem chrome.pl z zarejestrowanym transportem GG.

[#13] Re: Problem z GG

@TJindy, post #10

Grzesiu:))
To moze udostepnic ta wersje AmiGG (niepubliczna)0.30 beta :))?
[#14] Re: Problem z GG

@TJindy, post #10

"Nie sądzę żeby była to wina szyfrowanego kanału SSL. Musieliby od nowa kodować wszystkich użytkowników GG, po szyfrowanej lini."

Co niezmienia faktu ze niebawem GG bedzie dzialac na SSL...no i bedzie kolejny problem.
[#15] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #1

Nie,do dzisiaj nie było kłopotów. Pojawił się pewien zgrzyt i amigowe gg chwilowo nie działają,a z tego co słyszałem na irc autor "amigg" już pracuje nad aktualizacją wersji gg na amige... spokojnie :)
[#16] Re: Problem z GG

@aMifan, post #15

Czy tylko u mnie czy u Was tez juz dziala Gadami i stary AmiGG? Pytam bo jeszcze nie widze zadnego uzytkownika Amigi.
[#17] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #16

Witam
Juz dziala :)))
[#18] Re: Problem z GG

@TJindy, post #10

nmvv mbbvmvbm
[#19] Re: Problem z GG

@TJindy, post #10

co to znaczy ze cos tam za firewallem wkurza mnie to
[#20] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #16

działa :)
[#21] Re: Problem z GG

@grxmrx, post #12

Kontaktowałem się z autorem AmiGG i nie potwierdził tego, że jest nowsza wersja AmiGG. Skąd Ty ją wytrzasnąłeś?

[#22] Re: Problem z GG

@spiryt, post #21

Najnowsza wersja to 0.35, oczywiście nadal niepubliczna:D A pisząc "z autorem AmiGG" miałeś oczywiście na myśli MiniQ?;) Bo od pewnego czasu to on kontynuuje prace nad AmiGG...
[#23] Re: Problem z GG

@spiryt, post #21

Jest tylko dla betatesterow. Pewnie ty tez mozsz nim zostac i wtedy bedziesz mial dostep do najnowszej bety. Ja zaczekam na publiczna :)
[#24] Re: Problem z GG

@szulu, post #22

Kontaktowałem się z pierwszym autorem.

[#25] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #1

Yo Yo
Czy mo|e mi kto[ podac stronke gdzie moge zciagnac Gadu-Gadu na Amige
[#26] Re: Problem z GG

@Wrona, post #25

Proponuję zajrzeć do działu Teleport na naszym portalu. Znajdziesz tam wszystko co trzeba.
[#27] Re: Problem z GG

@mailman, post #26

Dzieki :)
[#28] Re: Problem z GG

@Andrzej Drozd, post #14

szukam nowszej wersji gadu-gadu niż 6.0. :P ;p;p;p;;p
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem