[#1] Apollo1240 zegar
Powiedzcie mi ludkowie czy w tej karcie jest akumulator do zegara, czy tez cos mi sie posypalo? Nie pamieta czasu...A to dziwne
[#2] Re: Apollo1240 zegar

@MSS, post #1

Jest tam akumulator. I bardzo często wysiada;) Jak miałem Apollo to w jego miejsce wlutowałem baterię z podstawką z E1208;)
[#3] Re: Apollo1240 zegar

@szulu, post #2

Dzieki, to bylo prostsze niz otwarcie Amisi :D
[#4] Re: Apollo1240 zegar

@MSS, post #3

Ja użyłem do tego zwykłej, płaskiej, 3 Voltowej baterii :) A wygląda to tak:

http://www.members.lycos.co.uk/amigauser/apollo.JPG

Pozdrawiam
MarX

[#5] Re: Apollo1240 zegar

@MSS, post #1

zamien na baterie, tylko pamietaj zeby dac szeregowo diode.
[#6] Re: Apollo1240 zegar

@MarX, post #4

Jakim klejem przykleiłeś taki radiator? Silikonowy wydaje mi się zbyt słaby, epoksydowe źle przewodzą ciepło, a oparte na srebrze są drogie - same nieszczęścia ;)

[#7] Re: Apollo1240 zegar

@Valwit, post #5

Mozna tez wstawic akumulatorek od plyt PC. Taka beczulka 3.6 Volta. Ja tak mialem i dzialalo bez problemow.
[#8] Re: Apollo1240 zegar

@TomK, post #7

mozna tez kupic nowe. ale baterie sa tanie i trzymaja kilka lat.
[#9] Re: Apollo1240 zegar

@Valwit, post #8

A co akumulatorek to moze pada po roku :D A kosztuje okolo 8 zl to chyba nie tak drogo ?
[#10] Re: Apollo1240 zegar

@ArtPo, post #6

Hehe... szczerze mówiąc niewiem na co jest przyklejony ten radiator, ale każdy kto widział moją Apollke zawsze się o to pyta :D

Pozdrawiam
MarX
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem