[#1] Drukarka MPS 1270A
Mam drukarkę commodore MPS 1270A. Szukam kontaktu z innymi jej użytkownikami, niezależnie czy używają jej z PC, Amigą, czy C64/128. Wiem, że pasuje do niej cartridge z tuszem HP51604A, wiem, że działa z PC jako Epson FX-80. ale nie rozumiem paru rzeczy - czy naprawdę muszę ręcznie wkręcać każdą kartkę papieru ?? czemu na wet jak już wkręcę, to podczas drukowania kartka się przekrzywia ?? Może ktoś podzieli się wrazeniami z użytkowania ??

[#2] Re: Drukarka MPS 1270A

@twardy, post #1

Odswiezam watek ... drukarka caly czas sobie lezy, nie wiem czy warto wdawac te 50zl na cartridge, moze ktos podzieli sie opiniami na temat np jakosci druku .....
[#3] Re: Drukarka MPS 1270A

@twardy, post #1

Ten obiaw z papierem, to jest sprawa wyboru papieru. Na pewno masz ustawiony na papier z perforacją, a do pojedyńczych kartek powinieneś na takowe przełączyć.
[#4] Re: Drukarka MPS 1270A

@kmilota, post #3

Ok, a gdzie to ustawic ??

A jak z jakoscia wydruku ?? NIe wiem czy warto inwestować 40zl w tusz ..... co ze sterownikami ?? Slyszałem ze Epson FX są kompatybilne
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem