[#1] Blizzard IV
Mam pytanie czy ktos dysponuje wmiare dokladnym opisem wyzej wymienionej karty bede bardzo wdzieczny jesli ktos mi przesle na meila dokladnie chodzi mi o opis parametrow technicznych oraz co i jak z ta karta mozna zrobic jak ustawiac zworki i do czego one sluza ogolem opis karty

Pozdrawiam narazie hej

ps. Blizzard IV 030/50 z koprocesorem 50Mhz i 32MB
[#2] Re: Blizzard IV

@Ptasiek, post #1

Wszystko masz na http://www.amiga-hardware.com/
[#3] Re: Blizzard IV

@kmilota, post #2

dzieki
[#4] Re: Blizzard IV

@Ptasiek, post #1

Fajnie bylo zdjecie i wszystko po angielsku a ma moze ktos cos po polsku jakas mala instrukcje moze byc nawet skan z gazety byle po polsku plissss wielkie dzieki dla kmilota za podanie adresu z opisem i zdjeciami
[#5] Re: Blizzard IV

@Ptasiek, post #4

Ja mam chyba gdzieś polska instrukcję do IV. Też mam taką sama jak Ty, tylko SIMM-8MB. Wieczorem poszukam i jak znajdę wrzucę Ci tu info. Ew. zdjęcia pójda na priv.
[#6] Re: Blizzard IV

@AlaN, post #5

Niestety, opis jednak tylko po angielsku :(
[#7] Re: Blizzard IV

@Ptasiek, post #1

Co takiego chcesz się dowiedzieć. Nic trudnego w tej karcie nie ma. Zworką przełączasz tylko MAPowanie systemu lub szybkość pamięci 60 ns. Do karty możesz włożyć maksymalnie 128 MB SIMM. Opisy tej karty były w magazynach amigowych jak AMIGA i ACS. Jeśli Ci bardzo zależy to mogę poszukać te artykuły i podać namiary na te pisma. Raczej nie będę tego przepisywał, chyba, że mam to gdzieś w postaci elektronicznej. :D

[#8] Re: Blizzard IV

@spiryt, post #7

Wlasnie o to mi chodzi jak umiescic zworke by zmapowac i ktora zworka do czego sluzy w ktorej pozycji zworka co robi i dlaczego no wiecie jak sie cos ma to chce sie wiedziec jak to cos dziala :)
[#9] Re: Blizzard IV

@AlaN, post #6

Jak mozesz przeslij mi chociaz ja jesli mozesz bo nie mam nic do tej karty :(
[#10] Re: Blizzard IV

@Ptasiek, post #8

Żeby zmapować pamięć musisz zdjąć kapturek ze zworki opisanej na karcie jako MAP ROM. Założenie kapturka na zworkę opisaną 60ns lub RAM nie pamiętam w tej chwili, ustawia czas dostępu na 60 ns. Po zmapowaniu pamięci będziesz miał mniej FAST-u o 512 KB.

[#11] Re: Blizzard IV

@spiryt, post #10

Dzieki jestem wdzieczny za pomoc :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem