[#1] Zielony ekran :-(
Amigć mam od ponad 10-ciu lat. Używam PC-ta bo zmusza mnie do tego sytuacja, jednak co jakiś czas wyciągam A1200 HD (wersja z Commodore) - nigdy jej nierozbudowywałem (sam nie wiem dlaczego...) Po prostu fajnie jest sobie przypomnieć stare, dobre czasy - rozpakowujć gierki na dyskietki i gram. No i właśnie wszystko było by dalej tak pićknie, żeby nie to, że: Amiga zaczćła sić dziwnie zachowywać: system sić zawiesza to znaczy widoczny jest na ekranie ale nie można ruszyć wskażnikiem myszy lub na ekranie pojawia sić ZIELONY obraz i tyle - tak jest coraz czćściej i moja AMI (chyba) powoli pada :( Co jest grane ? Pada Kickstart ? Jeżeli ktoś mi może odpowiedzieć - z góry dzićkujć...
[#2] Re: Zielony ekran :-(

@pawel120, post #1

Odpal Amige bez startup-sequence (przy starcie nacisniji dwa klawisze myszy, nastepnie nacisnij "boot no startup sequence", nastepnie po odpaleniu sie Cli wpisz loadwb [enter] (a wczesniej zeby nie wywalalo requestrow o env wpisz np. assign env: ram:). Jezeli wszystko mogles zrobic i po wpisaniu loadwb wszystko dziala, problem lezy w konfiguracji systemu, czyli dopisane sa nieodpowiednie łatki w startup-sequence, user-startup lub WBStartup...albo wirus.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem