[#1] RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!
Mam nastepujacy problem.

Posiadam karte Apollo 040 z dwoma podstawkami na simy.

Gdy chce wrzucic jakis Rom (np 3.1) programem RemApollo v1.7, i mam wlozone dwie kosci sim Amiga sie zwiesza. (uzywam simow 2x16 MB)

Slyszalem plotke ze istnieje wersja RemApollo 1.8 ktora obluguje 2 simy.

Czy wie ktos na ten temat cokolwiek ??
Czy ktoś moze mi pomoc ??

Dzieki.

[#2] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@ZimA, post #1

Swojego czasu,mając także Apollo miałem podobny problem. Rozwiązanie - krótka piłka - wywaliłem RemApollo z systemu i wymieniłem romy na 3.1 :)
[#3] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@ZimA, post #1

To znany blad wersji 1.7, poprawiony zreszta wieki temu.

Gdzies na stronie mialem poprawke -> http://dreamolers.meanmachine.ch/priv/mordor
[#4] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #3

Nono, strona niezwykle interesujaca, a ten odsylacz to juz w ogole bajera...
[#5] Re: RemApollo1.7+ 2x32 RAM = nie ma problemu

@ZimA, post #1

jak w temacie. mam wersje z 07.08.02
[#6] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@ZimA, post #1

pierwszy sim musi miec 32MB drugi dowolny dziala u mnie jakies dwa lata bez problemu jesli masz pytania to pytaj
[#7] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@Marcin 'Morgoth' Kurek, post #3

No Suoer strona
Po co to tak robisz

[#8] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@dziadzioMiecio, post #6

Wiem o tym ze jak pierwszy jest 32 to dziala. Ale przyjmijmy sytuacje ze nie ma sie kasy albo szkoda wydac na 32 tybardziej jak sie ma 2x16 :D

[#9] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@ZimA, post #8

Nigdy nie mow, ze Ci szkoda kasy na Amige - to wprowadza zle nastroje. ;) I tak wiem, ze Ci nie szkoda. :)
[#10] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@mcbarlo, post #9

He he szkoda kasy nie na Amige tylko na nowy Sim bo po co mam kupowac kolejny jak mam dwa

[#11] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@ZimA, post #10

No, ale mozna 2x16 sprzedac na Allegro za okolo 12 zl i kupic 2x32 (64MB) za 30 zl. Razem z przesylka wyniesie to dwadziesiacia pare zlotych, a ile radosci bedzie z wiekszej ilosci pamieci :)
[#12] Re: RemApollo1.7+ 2x16 RAM = problem!!!!

@ZimA, post #7

Coz, skasowalem ten plik jak widac dawno temu i zapomnialem o tym.

A ten komunikat jest standardowy jak odwolasz sie do strony gdzie nie masz dostepu, nie bylo tutaj zadnej zlosliwosci.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem