[#1] AmIRC i resume
Kiedyś, dawno temu pamiętam, że w AmIRCu działało resume dla pobieranych plików przez DCC. Jednak gdy ostatnio sobie 'przypomniałem' o możliwości pobierania i przesyłania plików przez dcc na ircu to zauważyłem, że AmIRC zamiast kontynuować pobieranie pliku tworzy nowy dodając do nazwy nowego pliku końcówkę: .2. Czy ktoś jeszcze zaobserwował podobny problem? W ustawieniach MIME mam włączone by pytał mnie czy pobierać plik przed rozpoczęciem. Próbowałem też z innymi ustawieniami, też z opcją w menu automatycznego pobierania pliku bez potwierdzenia i nic. Zawsze ten sam efekt.

Używam AmIRC w wersji 3.5.24 (07.02.02).
Zarejestrowany.

[#2] Re: AmIRC i resume

@grxmrx, post #1

sprobuj wersji .25
[#3] Re: AmIRC i resume

@grxmrx, post #1

Sprobuj kuangeleven, ma on wlasny resume i duze
innych plusow, tylko 'makebackup' amirca, bo kuang modyfikuje jego config.

http://aminet.net/comm/irc/KuangEleven3Gm.lha

jesce trzeba wylonzcyc opcje 'auto accept dcc sends request' w amirce.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem