[#1] Amiga600HD i Dos-2-Dos
Witam!

Na Amidze 500 przegrywałem dane z dyskietek PC programem Dos-2-Dos, wskazująć DF0: jako czytnik dyskietek PC, a dane zrzucałem do RAM: - wszystko odbywało sić bez problemu.

A500 sie popsuła, a obecnie mam A600HD (mam tylko kickstart 2.04 i 1.3) i w Dos-2-Dos, po wskazaniu DF0: program mi sić wiesza, czy ktoś wie jak temu zaradzić ????

Próbowałem odpalić kickstart 1.3 i pod nim to zrobić, ale dostałem komunikat "bad loadfile hunk"

P.S. Jeśli ktoś jest z Warszawy i mógłby mi przegrać program MSH lub KickStart 2.1 NA DYSKIETKĆ W FORMACIE AMIGI, bćdć bardzo wdzićczny.

Czekam na maila !

Dzićki.

[#2] Re: Amiga600HD i Dos-2-Dos

@PoGaNiAcZ, post #1

Jeżeli chcesz przegrywać dane z pecetowych dyskietek to użyj CrossDosa.
Jest na dyskietkach systemowych od systemu 2.1 wzwyż.
Jak już pisałem nie ma czegoś tkiego jak kickstart 2.1
System 2.1 działał na ROMie 2.05 (37.350)
Crossdosa możesz sobie przegrać z dowolnego systemu Amigi od 2.1 Potrzebujesz plików:
PC0 ze storage/dosdrivers (lub devs/dosdrivers)
mfm.device z devs
crossdosfilesystem system z L
umieść te pliki w takich samych katalogach w swoim systemie i 2x kliknij na PC0
Jeżeli wszystko poszło OK to po włożeniu pecetowej dyskietki (720KB bo pewnie masz stację DD) powinieneś móc je odczytać.
[#3] Re: Amiga600HD i Dos-2-Dos

@PoGaNiAcZ, post #1

Co to jest MSH bo o tym nie słyszałem?
[#4] Re: Amiga600HD i Dos-2-Dos

@amigafan, post #2

dzićki za info, wiedzialem o cross-dos, tylko jak mam go sobie zgrać na amigć, gdybym miał ten program to bym w ogóle nie zawracał głowy... jest on na necie, mam go na PC, ale jak mam go zgrać bez niego samego odpalonego na amidze :o).. palcem nie przeniose

MSH to programik, który zamiast PC0: tworzy device MSH: poprzez który można odczytać 720kb dyskietki.

[#5] Re: Amiga600HD i Dos-2-Dos

@amigafan, post #2

dzićki za info, wiedzialem o cross-dos, tylko jak mam go sobie zgrać na amigć, gdybym miał ten program to bym w ogóle nie zawracał głowy... jest on na necie, mam go na PC, ale jak mam go zgrać bez niego samego odpalonego na amidze :o).. palcem nie przeniose

MSH to programik, który zamiast PC0: tworzy device MSH: poprzez który można odczytać 720kb dyskietki.

[#6] Re: Amiga600HD i Dos-2-Dos

@amigafan, post #2

[#7] Re: Amiga600HD i Dos-2-Dos

@PoGaNiAcZ, post #6

Zadzwoń.... 509189736 - mam crossdosa jeśli Cić to interesuje
I jestem spod W-wy...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem