[#1] apollo i druga podstawka simm
witam
czy ktos ma zdjecia lub opis w jaki sposob przylutowac druga podstawke simm do kart turbo apollo (do A1k2)
pasuje w dwei strony a tylko jedna jest wuasciwa - ahapodstawka jest stojaca nie wiem czy to ma znaczenie ale uprzedam

mail podany moze ktos fotke podesle

ps - no i odwieczny temat apollo i zorro czy to ze to jest apollo 060 ma znaczenie - czy simy zadzialaja, czy musza byc w parze takie same.itd
[#2] Re: apollo i druga podstawka simm

@Kwiatki, post #1

O ile dobrze pamiętam, w Apollo druga podstawka jest po drugiej stronie. Zresztą i tak pasuje tylko w jednym położeniu (nie jest symetryczna). Simmy nie muszą być takie same. Dla mnie za to niespodzianką było, że przestrzenie pamięciowe obu simmów alokowane są w Apollu rozłącznie (blizzardPPC alokuje je jako jeden obszar).
Podstawkę możesz spokojnie lutować - uważaj na zwarcia. Ja już z powodzeniem trzy wlutowałem.
[#3] Re: apollo i druga podstawka simm

@wali7, post #2

to kwestia simmow. u mnie sa widzaine jako jeden obszar. mam teraz 2 takie ame. jak mialem 32+16 to tez mialem jeden blok 48 mb ale mam tez simmy ktore wlozone razem sa widziane jako 2 obaszary
[#4] Re: apollo i druga podstawka simm

@Kwiatki, post #1

Kwiatki napisał(a):

>
> pasuje w dwei strony a tylko jedna jest wuasciwa

drugą podstawkę montuje się z drugiej strony tak, aby pin 1. tej dołączanej podst. był z tej strony co pin 1. tej pierwszej podstawki.
Teoretycznie nie można inaczej wsadzić podstawki, bo kołki w podstawce są różnej średnicy, ale otwory w karcie są na tyle duże, że można ją wsadzić na oba sposoby. Dlatego należy pilnować pinów (powinny być napisane na podstawce, ale można się też zorientować po SIMMach włożonych w podstawki - też mają oznaczone piny i z jednej strony mają wycięcie)
Teraz już chyba na podstawie tego co napisałem już sobie poradzisz ;)

> - ahapodstawka jest stojaca nie wiem czy to ma znaczenie ale uprzedam

zależy jaką masz obudowę komputera ;)

> ps - no i odwieczny temat apollo i zorro czy to ze to jest
> apollo 060 ma znaczenie - czy simy zadzialaja, czy musza byc w
> parze takie same.itd

take same, to może i musza być, ale...
...w komputerach z Pentium.

[#5] Re: apollo i druga podstawka simm

@Jarek, post #4

Jarek napisał(a):

> Kwiatki napisał(a):
>
> >
> > pasuje w dwei strony a tylko jedna jest wuasciwa
>
> drugą podstawkę montuje się z drugiej strony tak, aby pin 1.
> tej dołączanej podst. był z tej strony co pin 1. tej pierwszej
> podstawki.
> Teoretycznie nie można inaczej wsadzić podstawki, bo kołki w
> podstawce są różnej średnicy, ale otwory w karcie są na tyle
> duże, że można ją wsadzić na oba sposoby. Dlatego należy
> pilnować pinów (powinny być napisane na podstawce, ale można
> się też zorientować po SIMMach włożonych w podstawki - też mają
> oznaczone piny i z jednej strony mają wycięcie)
> Teraz już chyba na podstawie tego co napisałem już sobie
> poradzisz ;)
>
> > - ahapodstawka jest stojaca nie wiem czy to ma znaczenie
> ale uprzedam
>
> zależy jaką masz obudowę komputera ;)
>
> > ps - no i odwieczny temat apollo i zorro czy to ze to jest
> > apollo 060 ma znaczenie - czy simy zadzialaja, czy musza byc
> w
> > parze takie same.itd
>
> take same, to może i musza być, ale...
> ...w komputerach z Pentium.
>
>
a apollo i zorro - czy kltos ma apollo i zorro i chodza oba simmy? u mnie nie kce sie odpalic Ami z apollo i dwoma simmami

teoretycznie mam wlutowane prawidlowo - choc mam w domu drugie apollo 040 i podstawka jest wlutowana w druga strone - dlatego pytam jak powinno byc
[#6] ja mam tak:

@Kwiatki, post #5

ja mam tak: http://valwit.net/fotki/last/a.jpg
[#7] Re: apollo i druga podstawka simm

@Kwiatki, post #1

hej ja mam apollo 1260 i zorro od kilku lat dziala bez problemow jak bedziesz mial pytania pisz do mnie to ci pomoge z druga pamiecia mialem problem ale podlutowalem zasilanie karty +5 i mase pod stabilizator pomoglo uzywam tez z powodzeniem RemApollo
[#8] Re: ja mam tak:

@Valwit, post #6

rewelacja dzieki
naocznienajlepiej widac
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem