[#31] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@ArtPo, post #30

Kartę graficzną instalowałem dawno temu gdy miałem jeszcze monitor PAL.

Kiedyś miałem taką sytuację, że była awaria na karcie CS MKII i komouter się uruchamiał (stacja tykała) a uszkodzony był albo procesor (jego FPU) albo coś na karcie. Wieszał się zawsze gdy był uruchamiany program wymagający FPU (a była to pełna wersja procesora).

Ostatnio nic nie zmieniałem w ustawieniach dlatego mnie to dziwi.
Wiem, że niektóre uszkodzenia plyty głównej "dziwnie" się objawiają np. da się uruchomić program z AmigaDOS a wiesza się przy uruchamianiu z Workbencha.
[#32] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@Valwit, post #29

Valwit napisał(a):

> masz post kretyna ktory z tym zaczal.

zaczelo sie o jeden post wyzej - czytaj dokladnie wszystkie posty

> kolejna demonstracja twojego debilizmu
> mozg najwyrazniej tez

i kto tu jest kretynem i debilem rzucajacym wyzwiska?

Nie mam czasu ani ochoty odpowiadac na twoje pezpodstawne i glupie zaczepki wiec daruj sobie a ludzi to trzeba ostrzegac przed toba.

Jak sie czyta takie chore wypowiedzi jak twoja to az sie chce kupic peceta i odciac sie od srodowiska ktore reprezentujesz.
[#33] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@amigafan, post #32

amigafan napisał(a):

> zaczelo sie o jeden post wyzej - czytaj dokladnie wszystkie
> posty

nie widze tam wyzwisk.

> i kto tu jest kretynem i debilem rzucajacym wyzwiska?

caly czas ty.

> glupie zaczepki wiec daruj sobie a ludzi to trzeba ostrzegac
> przed toba.

alez prosze, nie krepuj sie.

> Jak sie czyta takie chore wypowiedzi jak twoja to az sie chce
> kupic peceta i odciac sie od srodowiska ktore reprezentujesz.

ja nie mowie ze reprezentuje jakiekolwiek srodowisko. jesli z mojego powodu chcesz sie pozbyc amigi to peceta nie dodtykaj - te tez mam. kup sobie apple.
[#34] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@Valwit, post #33

Zawsze musisz mieć ostatnie słowo?
Napisałem, że zaczęło się od niepotrzebnej ironii.
To teraz juz wydajesz pozwolenia czy można sobie kupić jakiś komputer czy nie?
Na szczęście apple zdążyłem sobie kupić zanim zacząłeś wydawać pozwolenia na kupno komputerów.

W sumie to po co te twoje posty? Nudzi ci się i nie masz gdzie się wypisać? To zacznij pisać pamiętnik. Bo tu nie wnosisz do tematu nic nowego.
[#35] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@amigafan, post #1

Chciałem podziękować wszystkim na forum, którzy starali mi się pomóc.

Jednocześnie w związku z kłopotami z serwerem go2.pl wydaje mi się, że nie dostałem wszystkich maili jakie wczoraj zostały do mnie wysłane, dlatego proszę o powtórne wysłanie wczorajszych wiadomości. Z góry dziękuję.
[#36] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@amigafan, post #34

amigafan napisał(a):

> Zawsze musisz mieć ostatnie słowo?

a ty?

> Napisałem, że zaczęło się od niepotrzebnej ironii.

na ktora zareagowales bluzgami. jesli jestes taka bidula ze jeden ironiczny koment wyprowadza cie z rownowagi to ci wspolczuje.

> To teraz juz wydajesz pozwolenia czy można sobie kupić jakiś
> komputer czy nie?

lol. cytat:
"Jak sie czyta takie chore wypowiedzi jak twoja to az sie chce kupic peceta i odciac sie od srodowiska ktore reprezentujesz."
napisalem ci ze mam peceta zebys sie nie wykosztowal niepotrzebnie,
pozwolenia to juz twoja nadinterpretacja.

> Na szczęście apple zdążyłem sobie kupić zanim zacząłeś wydawać
> pozwolenia na kupno komputerów.

taaak, moglem sie tego domyslic po tonie twoich postow. mea culpa.

> W sumie to po co te twoje posty?

a po co twoje?

> Nudzi ci się i nie masz gdzie się wypisać?

tu nie trzeba sie wypisywac. wystarczy przestac postowac :>>>

> To zacznij pisać pamiętnik.

plonne marzenia twe. i tak ci nie dam poczytac

> Bo tu nie wnosisz do tematu nic nowego.

to straszne prawda? ale sam sobiejestes winny. mimo ze jestes tyfusem to dalbym ci telefon do znajomego w toruniu, ale nie bede mu glowy zwracal kims twojego pokroju.
[#37] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@Valwit, post #36

Jakoś się obejdę bez twoich znajomych.
Naprawdę widzę, że musisz mieć ostatnie słowo. Pomyś o wizycie u psychoanalityka - dobrze ci zrobi.
[#38] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@amigafan, post #25

Doktorem medycyny nie jestem, studiowałem jedynie psychologię. ;)
[#39] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@MiniQ, post #38

ale lubisz miec ostatnie slowo, co?
[#40] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@Valwit, post #39

Tak, o niczym innym nie marzę.
[#41] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@amigafan, post #1

Proszę o pomoc !!!
podczas zgrywania z video do kompa, obraz zgrywa mi się czarno-biały. Pomóżcie, co jest nie tak ??

[#42] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@kajka, post #41

Z jakiego video do jakiego kompa, jakim programem?
[#43] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@kajka, post #41

korzystam z programu VirtualDub i Inter Video WinDVD Kreator na żadnym nie ma koloru, wszystko działą poprawnie poza kolorem
[#44] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@kajka, post #41

połączenie video==>przejście euro==>kabel svideo i chinch :(
[#45] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@kajka, post #43

To niestety trochę nie trafiłaś w portal, my tutaj się zajmujemy Amigami, Pegasosami i tym podobnymi wynalazkami, a pecety, cóż traktujemy jak zło konieczne .
[#46] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@kajka, post #43

Chętnie dostanę ten twój VirtualDub pod Pegaza lub w ostateczności OS3.1, bo chyba nie zadawałbyś tu pytań, gdyby to były programy pod Intela? ;)
Tak przy okazji - przestaw sobie w tym VirtualDubie system TV z Secam na Pal, i wszystko z kolorem powinno grać....
[#47] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@wali7, post #46

a, jeszcze jedno - winne może być przejście SVideo->Chinch, bo jeśli z sygnałów Luma i Chroma wybrałeś tę pierwszą, to nic dziwnego że koloru brak. Podłącz SVideo bezpośrednio do karty (zazwyczaj mają też wejście SVideo)
[#48] Re: POTRZEBNA POMOC!!!

@wali7, post #46

podłączyłam svideo bezpośrednio do kompa, chinch zakończony jackiem zgrywa dżwięk, dzięki chociaż za tyle, i sorry faktycznie nie sprawdziłam do końca gdzie trafiłam
pozdrawiam
papapa
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem