[#1] Word
Cześć!
jestem nowicjuszem w sprawach Amigi. Komputer ten mam od nie dawna.
Mam drobny problem. Moja żona musi oddawać w pracy pliki tekstowe w formacie Worda. Albo kupie drugi komputer typu PC, albo rozwiąże ten problem przez emulacje. Próbowałem zdobyć PC-TAska, bez rezultatu. Czy ktoś zna inne wyjście? Będę wdzięczny za pomoc. K.
[#2] Re: Word

@Kuba, post #1

Jaką masz konfigurację? Jeśli A1200 z min. procesorem 040 to Word jest także dostępny pod komputerem Macintosh za pomocą jego emulacji na Amidze. Emulatory na których go odpalisz to programy Shapeshifter lub Fusion (ten ostatni jest w wersji emulującej macintosh`owe procki serii Mototrola 68k lub nowsze PPC).

Poza tym jeśli dobrze pamiętam niektóŽe amigowe edytory tekstu mają opcję zapisu tekstu w formacie .doc (używa go Word). Powodzenia.

[#3] Re: Word

@Kuba, post #1

Na amidze jest program o nazwie WordWorth7, nie jest on może ideałem ale ma możliwośc zapisu pliku w formacie RTF który jest czytany przez worda.
Może to rozwąże twój problem :)
[#4] Re: Word

@Kuba, post #1

Hmm... jedynym amigowym edytorem ktory obslugiwal .doc byl chyba AmigaWriter. Ale z tego co wiem, nie robil tego rewelacyjnie. Jest jeszcze inny sposob - MSWord potrafi odczytywac pliki w formacie .rtf - a do rtf-a zapisze byle WordWorth :). Jesli natomiast chodzi o konkretnego .doca to oczywiscie jest Word na makowke, tylko problem bedzie z polskimi znaczkami. Ale to sie chyba da obejsc.

[#5] Re: Word

@oboedent, post #4

Pewnie że się da. Wystarczy zainstalować polskie czcionki pod MacOS

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem