[#1] problem z modemem
kupiłem stary ultra szybki (14 kbs :))modemik. Pierwszy raz instluje takie coś na Amidze. i mam probolem.kiedy skonfiguruje już Miami i naciskam dial, to modem bardzo cicho szumi, (wydaje mi się że modemy zwykle głośno ,,hałasują") a Miami pisze mi że: ,,No dialtone" i się nie łączy.Czy jest to wina modemu(uszkodzony) czy może ja coś źle skonfigurowałem?
[#2] Re: problem z modemem

@Mat, post #1

Można sprawdzić czy system komunikuje się z modeme poprzez uruchomienie jakiegoś programu terminala np Therm

[#3] Re: problem z modemem

@zeberko, post #2

Z jakim numerem dostępowym się łączysz ?
Niektórzy operatorzy nie "obsługują" modemów
14400. Kiedyś próbowałem na takim modemie
połaczyć się z numerem dostępowym Onetu- bez rezultatu.
Ogólnodostępny numer Tepsy powinien łączyć z taką
prędkością, chyba, że coś się ostatnio zmieniło!
Napisz jaki to modem i jaki wpisałeś ciąg znaków
w Initstring.
[#4] Re: problem z modemem

@Mat, post #1

A nie masz czasem poczty glosowej , jesli tak , to na czas laczenia musisz ja wylaczyc gdyz jej sygnal jest traktowany przez Miami jako zajety . W Genesis jest opcja Ignore Dialtone , bardzo przydatna w takiej sytuacji .

[#5] Re: problem z modemem

@el, post #3

Modem:Hayes V-seriesULTRA Smartmodem 14400. Niestety ciągu znaków nie moge teraz podać bo coś mi się Ami nie chce uruchomić (czasem tak ma)a ja nie mam czasu jej teraz naprawiać bo wyjedżam:(
[#6] Re: problem z modemem

@Mat, post #5

A skąd masz kabelek do modemu?
Czasami sprzedają "niekompletne".
Ja swój musiałem zrobić sam, bo nie działał.
[#7] Re: problem z modemem

@el, post #3

W initstring zostawiłem tak jak było.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem