[#1] zasilanie do hdd
Witam!
Sorry , że pytam o wielorotnie poruszaną sprawe , ale w poprzednich postach nie znalazłem konkretnej i na tyle szczegołowej informacji żebym sie polapał.
No wićc pytanie brzmi:jak mam poprowadzic zasilanie od hdd, mając standardową (gołą) a1200? Dysk jest 3.5 calowy.Przejscowke z 2.5 na 3.5
zamowiłem wićc ten problem mam z głowy.
Aha czy gniazdo fdd to te z ktorego idzie zasilanie do stacji dyskietek?
Jeśli tak to jakiego kabelka użyć aby podłączyć do niego floppa, cdeka i hdd?

uff, to już wszystko...
Pozdrawiam.
[#2] Re: zasilanie do hdd

@Witek_Mal, post #1

>Aha czy gniazdo fdd to te z ktorego idzie zasilanie do stacji dyskietek?
Tak.
>Jeśli tak to jakiego kabelka użyć aby podłączyć do niego floppa, cdeka i hdd?
W tym układzie musisz się postarać o kabelek z jedną wtyczką i 3 rozgałęzieniami na w/w urządzenia. Z tym moze być problem. Chyba, że wykonasz go sam. Innym rozwiązaniem zakupić zasilacz od PC na przykład na Allegro za parę złotych. Tam masz tyle wtyczek, że starczy ci na wszystko, a dodatkowo nie obciążasz zasilacza amigowego. :P

[#3] Re: zasilanie do hdd

@spiryt, post #2

Dzięki!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem