[#1] AmiGift boje
Czy komus udało się coś ściągnać za pomoca tego cuda
Jeśli tak to może zamiast polemizowac nad ustawieniamu proponował bym gdzies na necie dać archiwum z działajacym programem lub samymi prefsami.
Chyba nie ma sensu by każdy sam dochodził co i jak skoro sami sobie możemy pomuc :)
Kto pierwszy zapoda poradą?
[#2] Re: AmiGift boje

@DjThunder, post #1

Instalujesz program, w zakladce daemon/Protocols zostawiasz tylko FastTrack i Gnutella, w FastTrack ustawiasz - User: costamcostam, Port: 1214.

W daemon/sharing/shares udostepniasz katalog z kilkoma plikami.

Tworzysz jeszcze katalogi "incoming" i "completed" w progdir:

Okienko ze spiacym panem i komunikatem - daemon udostepnia Twoje zasoby (katalog shares w preferencjach), popatrz na kontrolke twadego dysku - pewnie miga, trzeba cierpliwie poczekac (w zaleznosci jak duze zasoby udostepnisz)
[#3] Re: AmiGift boje

@SZAMAN, post #2

to chyba nie tylko od katalogu tych shares zależy, bo nawt jak nic tam sie nie wpisze, to on potrafi hashować kupę czasu.
a przy tym jak już gdzieś pisałeś SZAMAN, on udostępnia także katalog completed.
nawet gdy i tam jest pusto to on hashuje czasem w nieskończoność...
[#4] Re: AmiGift boje

@DjThunder, post #1

Zauwazyłem że program robi niezły syf na kompie.
Po 1) prefsy są gdzieś jeszcze zapisywane bo przeinstalowałem na inna partycje i ustawienia były jak wczesniej
a w env nie wiele jest.
Zjadło mi jakies 20 Mb pamięci
Xopa pokazała odpalonych po 6-8 tasków z tego programu wszystko na statusie - wait.
Do tego deamon zamyka mi teraz połączenie a wczesniej jak się połączył to z tym rehashowaniem się buntował.
Wiec o co tu chodzi.Czy to wogóle da się odpalić
i normalnie ściagać.
Mały minis dla programów tego typu ale i tak Amiga jest suuuper :)
[#5] Re: AmiGift boje

@DjThunder, post #4

Witam.
Amigift chodzi ladnie - troche sie zawiesza(przy czacie).Muzyczke sie zasysa normalnie.
Problem tylko mam w ustawieniach Gnutelli,bo tylko ona jest Offline.
Doradzcie cosik
Thx.
[#6] Re: AmiGift boje

@De/Vision, post #5

Ja nic nie konfigurowalem w Gnutelli i u mnie dziala. Wlasnie wyszukalem pare plikow .avi z Gnutelli. Nic tylko ssac po...powazne filmy :)
Skonfigurowalem tylko FastTracka wg. wskazowek Szamana. Bez konfiguracji dziala mi takze OpenFT.

PS. Czy sa jakies aktywne serwery OpenNap? Jakim programem mozna zarejstrowac/zalogowac sie na SoulSeek (czy ma on cos wspolnego z pecetowym osiolkiem? Bo oprocz DC++ nic innego tam nie uzywalem)
[#7] Re: AmiGift boje

@Andrzej Drozd, post #6

U mnie także FastTrack i Gnutella działają :)

[#8] Re: AmiGift boje

@aMifan, post #7

A u mnie nie działa nic do tego deamon zrywa połączenie.
Może mi ktos presłac na priv archiwum z zainstalowana i działajaca wersja?
[#9] Re: AmiGift boje

@DjThunder, post #8

Raz dziala,Raz nieee.SoulSeek na razie nie bedzie dzialal.Mi sie laczy na 2 serverach tylko.
[#10] Re: AmiGift boje

@DjThunder, post #8

To kwestia konfiguracji.

[#11] Re: AmiGift boje - updejt 1.0.2

@Andrzej Drozd, post #6

(To bylo w innym temacie)
grxmrx napisal:
"[...]ale przede wszystkim poprawiony tak by była w nim zawarta obsługa sieci eDonkey na przykład.

Jak w takim razie skonfigurowac soulsek aby uzywac edonkey'a? Czy rejestracja konieczna jest na pecetowym oryginale? Jakiego uzyc serwera. Wczesniej bawilem sie troche z Boriguiet, ale niestety nie pamietam jak wtedy to konfigurowalem i czy wogole rejestrowalem (niestety przez dluzszy czas nie bede mial dostepu do peceta i nie moge tego sprawdzic).

Druga sprawa. Czy istnieje mozliwosc aby AmiGift sciagal cale katalogi (np. cala plyte w mp3)?

PS. Wreszcie udalo mi sie zainstalowac te updejty. Wczesniej zainstalowalem niby pierwszy ale okazalo sie ze wyszal kicha, poniewaz pliki giftmui i amigift.library zostaly z wersji 1.0. Dzisiaj probowalem zainstalowac drugi updejt 1.0.2 i tez kicha, a na dodatek gpatchem udalo pi sie spaczowac tylko xml2.library. Jakims "cudem" wszystko ruszylo gdy zaczalem jeszcze raz po wczesniejszym usunieciu amigift.library i xml2.library. Jak ktos tez ma problemy to podesle wersje zainstalowana dla 040, czyli pliki giftmui, amigift.library i xml2.library
[#12] Re: AmiGift boje - updejt 1.0.2

@Andrzej Drozd, post #11

Ta instalka od autora jest jakaś posrana :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem