[#1] amiga się resetuje
Witam

Mam problem z komputerem AMIGA 1200 HD mianowicie po uruchomieniu i wczytaniu workbencha wszystko siada i komputer się resetuje, czasami chodzi 20 minut a czasami już po minucie się wyłącza. Komputer leżał dobrych kilka lat nieużywany w szafie i nie wiem czy to może być przyczyną, a pamiętam że zawsze chodził bez problemu. Otwierałem już obudowę i odkurzyłem cały w środku ale niestety nie było poprawy. Czy ktoś mi pomoże z takim problemem?

Z góry dziekuję
[#2] Re: amiga się resetuje

@Neil, post #1

Sprawdź zasilacz i gniazdo zasilania.Możliwe że styki są nadal zanieczyszczone. Ja miałem coś podobnego w mojej a600 i przeczyszczenie zasilacza oraz styków pomogło.

[#3] Re: amiga się resetuje

@Neil, post #1

U mnie taki sam efekt wystapił też po kilku latach nie używania - powodem był nadłamany kabel sieciowy zasilacza i zaoksydowane styki we wtyczce/gnieździe zasilania w Amidze.
[#4] Re: amiga się resetuje

@Neil, post #1

Musisz poczyscic wszystkie styki, bolce z wtyczki z zasilacza mozesz nawet lekko oczyscic mechanicznie - nozykiem itp. Z innych gniazdek, wtyczek od HD po prostu usun kurz.
[#5] Re: amiga się resetuje

@Neil, post #1

mam podobny problem ale to chyba nie wina zasilacza.Otóż komputer się uruchamia, monitor też, ale obraz jest szary. Objawia się też to tym że stacja dyskietek nie "ptyka". Normalnie, kiedy Ami chodzi, stacja co pewien czas lekko hałasuje. Nie wiem co to może byc...:(
[#6] Re: amiga się resetuje

@Mat, post #5

mozliwe ze jakims cudem ulamala sie jakas nozka oscylatora. w momencie jakiegos wtrzasu wlasnie brak kontaktu jednej z nich czesto resetuje kompa albo przestaje cykac stacja itp.

mialem wlasnie kiedys taka sytuacje
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem