[#1] Amiga i muzyka CD-Audio
Jak zmusić Amigę aby muzyka audio z płytki CD szła do pauli, a następnie do głośników? Chodzi mi o to żeby słuchać muzyki podczas grania w grę która takową posiada (Genetic Species, Fondation Gold)?
Słyszałem, że trzeba podpiąć jakiś kabelek do pauli, tylko skąd go wziąć i jak go podłączyć?
[#2] Re: Amiga i muzyka CD-Audio

@biolog, post #1

Wystarczy zrobić prosty mixer audio, których schematów było kilka w ACS i MA. Potrzebny jest kabelek audio od cdromu, lutownica i kilka rezystorków. O cinchach czy innych minijackach oczywiście nie wspominam bo to chyba oczywiste;)
[#3] Re: Amiga i muzyka CD-Audio

@szulu, post #2

Łatwo powiedzieć jak ja z lutownicą i elektroniką jastem obeznay jak Bill Gates z Amigą. Kabelek to może się znajdzie, ale skąd wziąć te schematy, ma ktoś może ich skany?

Pozdrawiam
[#4] Re: Amiga i muzyka CD-Audio

@biolog, post #3

Można spróbować posiłkować się Aminetem: http://cz.aminet.net/aminetbin/find?audio+mixer
Albo pogooglać, na pewno gdzieś to jest.
[#5] Re: Amiga i muzyka CD-Audio

@biolog, post #1

Odtwarzanie CD-AUDIO przez PAULE bardzo obciaza procek, wiec o graniu nie ma mowy.
Najprosciej, jak wspominane jest wczesniej, zrobic mikser, ktory polaczy "sprzetowo" dzwiek z PAULI i CDROMU
[#6] Re: Amiga i muzyka CD-Audio

@biolog, post #1

Jeden ze sklepów amigowych ma taki kabelek w swojej ofercie

[#7] Re: Amiga i muzyka CD-Audio

@apaullo, post #6

Może ktoś ma zrobione takie urządzonko i nie jest mu już potrzebne?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem