Witam.
Jakiś czas temu po aparacie cyfrowym została mi karta 'Compact Flash' [CF] 16MB. Tak leżała, leżała i stwierdziłem że jak ma gnić, to może uda się ją zaprzęgnąć do działania z Amisią (karta jest w 100% sprawna). Dziś kupiłem przejściówkę PCMCIA > CF - właśnie taką:
http://www.datafab.com/Product/Product.asp?ID=132. Przeleciałem prawie całe archiwum nt. PCMCIA i Amigi (wstecz do roku 2000!) więc już wiem co i jak ale...
A teraz problemy

:
1. Po włożeniu karty w slot, i uruchomieniu {Tools/PrepCard} karta jest wykrywana poprawnie, ale nie da się jej przygotować ani jako HD ani jako RAM.
To już wiedziałem że się nie uda.
2. Ściągnąłem i zainstalowałem
cfd.lha oraz
fat95.lha. Klikam na ikonce CF0: - dysk zamielił. Wkładam PCMCIA -
zwiecha kompa.. Po soft-resecie: czerwony ekran. Trzeba wyłączyć zasilanie.
3. Wyjmuję BlizzardaIV 030/50 (bo doczytałem się że turbo czasem może blokować PCMCIA, choć z 030 nie powinien, ale kto wie). Właczam kompa. Klik na CF0:, dysk zamielił. Wkładam PCMCIA - nic się nie dzieje, komp nie wisi. Wyjmuję PCMCIA - request: PROSZĘ WŁOŻYĆ DYSK (jego nazwa to... ""!

). Wkładam PCMCIA - znika request ale dalej nic się nie zmieniło - karty nie ma. Uruchamiam PrepCard - request: PROSZĘ WŁOŻYĆ DYSK... (kurde! przecież go nie wyjąłem!). Zamykam PrepCard - "dysk" się znalazł ale go nie ma (dziwne: jest, a nie ma

). Hmm... myślę... może CF sformatować? uruchamiam {System/Format} - zwiecha kompa; działa tylko kursor - RESET.
4. Nie wiem co jest grane - napisałem tego posta.
Ciekawe, znalazłem info w archiwum, że wielu osobom ruszyła CF po zainstalowaniu CFD i FAT95 bez problemu i chodzą 16MB jak i 128MB. Ja mam jeszcze CF-256MB ale też nie chce działać.
Pozdrawiam -
AlaN
PS: Karta sieciowa 3Com działa bez żadnego kłopotu więc port PCMCIA w Ami jest ok.
PSS: Ale się rozpisałem