[#1] zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz
Pomocy ludzie

jak w tytule mam na mojej ami 1200 karte Apollo 040/40 64 ram no i do tego sloty zorro2 (z slotem video) krte graficzna cybervision 64/3d.

i wszytsko ladnie pieknie chodzi z wyjatkiem jednej rzeczy!!

Jak do ami podlacone sa sloty (bez ukladow do aktywowani gniazda video) i bz katy graficzej cd-rom (nagrywarka LG) dziala-system startuje. Natomist gdzy wszystko jest podpiete cd-romu za cholere nie moge uruchomic. Jak odpala mi Os 3.9 to w pewnym momencie dioda od hdd gasnie i system nie laduje sie dalej. Mozna jedynie go resetnac albo klawiatura albo resetem z zorro :).

Juz dwie osoby mi sugerowaly ze to moze problem z zasilka.
Zasilnie podpiete bezposrednio do slotow zorro.

Pomocy. :(

[#2] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@ZimA, post #1

Może to nie wina zasilania tylko karty apollo. Karty te są bardzo kapryśne z zorroII i CV64/3D. Próbowałeś odpalać ami ale nie wpinać cd-romu?.
[#3] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@ZimA, post #1

bez cdromu system dziala i to bardzo stabilni nic sie nie zwiesza nie ma zadnych problemow

[#4] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@ZimA, post #1

Witam u mnie dziala bez problemu masz moze FASTAT-e i dopiolem sobie zasilanie bezposredni do karty +5v i mase sprobuj uruchomic z 32mb pamieci
[#5] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@ZimA, post #1

nie mam faty

jade na normalnej pzejsciowce 2,5 na 3,5 niestety

[#6] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@ZimA, post #5

Może masz wadliwą przejściówke, albo padł CD-ROM, nie wiem robi jakieś "zwarcia". Próbowałeś podłączyć ten CD-rom do innego kompa?
A może to nie wina CD tylko coś się pomieszało w sterownikach ?
[#7] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@Olo, post #6

cd to nagrywarka i jest sprawna :) , przejciowka i stery tez sa sprawne - przeciez wszytko chozi jak nie ma karty graficznej. z innym cd tez sprawdzalem i to samo. moze jakiegos powolnego starego cdromka podepne :) i sprawdze. Podpiolem tez dodatkowo zasilanie do orginalnego gniazda zasilania na plycie glownej (oprocz zasilani na sloty zorro) i wtedy raz na 30 razy system wstawal :) i jak juz sie odpalil to chodzil bez problemow (nie sprawdzalem jedynie czy nie robi zwiechow przy intensywnym korzystaniu z cd :) )

[#8] Re: zorro2+cv64/3d+cdrom=dziwna rzecz

@ZimA, post #7

Moze sprobuj od nowa zainstalowac system (tylko nie 3.5-3.9 ale 3.0-3.1), najlepiej recznie. Bez zadnych nakladek, tylko niezbedne sterowniki. Jezeli wszystko bedzie dzialac to moze w aktualnym systemie masz uszkodzone oprogramowanie systemowe (np. nieodpowiednie wersje) lub niepotrzebne nakladki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem