[#1] BPPC i zabezpieczenie?
Mam BlizzardPPC i jestem ciekaw czy karta posiada zabezpieczenia przed nadmiernym przegrzaniem sie, a dokladniej czy karta w momecie np. przypadkowego wyloczenia sie zasiani z chlodzenia i oczywistym wzroscie temperatury jest zabezpieczona przed spaleniem?
[#2] Re: BPPC i zabezpieczenie?

@lokaty, post #1

Tak,po prostu system się zawiesi :) Proste jak konstrukcja parasoala.

[#3] Re: BPPC i zabezpieczenie?

@lokaty, post #1

jeśli "chodzi" o procesory na twojej karcie to zapewniem Cię, że tak - są zabezpieczone przed przegżaniem a PPC na pewno - sam przegrzłem swoje PPC na Blizzardzie ze 100 razy i jeszcze działa 68k zapewne też jest zabezpieczone chociaż raczej nie udało mi się przegrzać tego procka. A co do pozostałych układów na karcie nie mam pewności. Za to mam pewność co do zabezpieczeń przeciwzwarciowych motrolki 68k i swojego zasilacza - kiedyś zrobiłem zwarcie kilka razy na motorlce folią aluminiwą aż sie "przyspawała" i musiałem oderwać , zasilacz sie wyłączył sam - ale nic to sprzęt nadal działa

[#4] Re: BPPC i zabezpieczenie?

@LukasTnT, post #3

68k zapewne też jest zabezpieczone chociaż raczej nie udało mi się przegrzać tego procka

Przy 040/40, wystarczy wylaczyc wentylator (ten z zasilacza wiezowego tez) i po okolo 10 minatch procek sie wylaczy z przegrzania. Zacznie dzialac dopiero po ochlodzeniu :)
[#5] Re: BPPC i zabezpieczenie?

@Andrzej Drozd, post #4

Wlasnie o to mi chodzilo, dzieki za wyczerpanie tematu.
Pozdrowionka!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem