[#1] pomocy
mam 1200/60/mediator/karta graficzna.po wîâczeniu komp. uruchamia mi sië na ekranie telewizora i jest komunikat. -Cannot open "scsi.device" unit 1- potem nstp.komunikaty o wîozenie partycji. Klikam dalej sâ nstp.komunikaty podobnej treôci.Na ekranie telewizora pokazuje mi sië tylko partycja/system/a inne sa niedostëpne. Oprócz tego przestawia mi zegar i datë na 1978 rok,gdy przestawiam na aktualny to po kilka resetach,wraca mi do poprzedniej daty. Czasem przeîâcza mi na monitor.POMOCY.

[#2] Re: pomocy

@dick, post #1

przeczysc styki, popraw kodowanie bo krzaczysz w amigapl i pisz normalne, to nie sms wiec nie musisz uzywac dziwnych skrotow
[#3] Re: pomocy

@dick, post #1

Sprawdź co masz w DEVS:DosDrivers. Obejrzyj też startup-sequence, może jest odwołane do jakiejś partycji albo pliku nie z tego dysku, który jest zamontowany, albo po prostu jakiś assign coś krzaczy. Co do przestawiania zegara, to może akumulator/bateria pada w karcie turbo? Albo jakiś wirusik;)
[#4] Re: pomocy

@szulu, post #3

chyba mam wirusa,sprawdzalem Virus Checkerem,pokazuje mi ze nie moze sprawdzic jednego katalogu
probowalem go wykasowac,ale nie daje sie ,jak go wykasowac.
[#5] Re: pomocy

@dick, post #4

Jeżeli chcesz go wykasować to zaraz po włączeniu (nie po resecie) Ami wejdź do Boot Menu i wystartuj bez sekwencji startowej. Potem tylko delete nazwa_katalogu i powinno być po nim.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem