[#1] Linux Debian i Cybervision64/3d
czy komus udalo sie odpalic linuxa debian n slotach zorro2 i karcie graficznej cv64/3d. jesli tak to prosze o pomoc co jest potrzebne. bo u mni po wczytaniu jadra nastepuje zwiecha. natomiast jak odpalam z parametrami dla kosci aga (tak jak dawniej to robilem gdy nie mialem gfx-a) to jadro sie wczytuje nastepuje resecik amiagi i linux uruchamia mi sie bez problemow.

Bardzo rosze o sugstie.

dzieki

pozdrawiam Adam Winter - ZimA

[#2] Re: Linux Debian i Cybervision64/3d

@ZimA, post #1

aha debin wersja 2.2 r7 "potato"

jadro chyba 2.2.19-2000-12-03 :)

[#3] Re: Linux Debian i Cybervision64/3d

@ZimA, post #1

Kiedyś (prawie 2 lata temu) walczyłem z tym, ale bez rezultatu. W dokumentacji jest napisane, że są problemy w ZorroII na A1200. I może tu jest pies pogrzebany...

Gdybyś miał trochę czasu i chęci na eksperyment, zobacz czy system odpalony z tej dyskietki (NetBSD) wykryje i otworzy ekran na Twej karcie graficznej.
http://polo.po.opole.pl/~pch/floppy1.dms

[#4] Re: Linux Debian i Cybervision64/3d

@Rammy, post #3

niestety nie za bardzo odpalilo mi karte.

po zabutowaniu i wczytaniu z dyskietki wszytskiego monitor pal przestal wyswietlac jak nalezy (prazki lataly jak by zle odswiezanie) a na monitorze podlaczonym do karty garficznej nic (monitor nie wlaczyl sie)

[#5] Re: Linux Debian i Cybervision64/3d

@ZimA, post #4

ZimA napisał(a):

> niestety nie za bardzo odpalilo mi karte.

Widac i tu są problemy z tymi slotami. Dzięki za eksperyment.

> przestal wyswietlac jak nalezy (prazki lataly jak by zle
> odswiezanie) a na monitorze podlaczonym do karty garficznej nic

Czyli próbował się na kartę przełączyć, ale coś poszło źle. Zostało już tylko podłączenie terminala szeregowego i zobaczenie jakie są błędy

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem