[#1] Ami 1200 i dyski....
Witam
Dołączyłem do swojej kolekcji neidawno Ami 1200. Komp działa, jest to wersja goła ( no ma te 8 MB Fastu, ale na razie brak funduszy na cos więcej.)
Podłączyłem do niej stary dysk z Ami600 (ba stary...4GB:) ) Zrepartycjonowałem go, sformatowałem wszystkie partycje, podłaczyłem dysk i CD tymi samymi przewodami co miałem w Ami 600. Zainstalowałem system i jak na razie OK. Postanowiłem zacząć upiększać OSa. Zacząłem od MagicWB. I kicha...na ami600 przegrałem na dysk, rozpakowałem z archiwum lha i bez problemu zainstalowałem....a na ami1200 sa błędy przy wypakowywaniu...."CRC Bad decoding table"......
To nie wszystko...jak próbuję rozpakowywać pliki z archiwum DMS na dyskietki komp sie restartuje sam, pojawia się czerwona ramka guru i bye bye. Czasem potrafi tak kilka razy.....
Nie rozumiem co może być nie tak. Komp instaluje elegancko system, stery do CD i działa bez problemów, odpalałem na nim pare rzeczy, instalowałem z dyskietek na dysku i działa....
Raz pojawił mi się błąd (HDD checksum error) ale to było tylko raz....

[#2] Re: Ami 1200 i dyski....

@apaullo, post #1

sprawdz kable od hdeka. podobne bledy sa przy uszkodzonym kablu, moze tez po prostu nie docisnales jakiejsc wtyczki
[#3] Re: Ami 1200 i dyski....

@apaullo, post #1

Może masz ustawiony za duży MaxTransfer?
[#4] Re: Ami 1200 i dyski....

@szulu, post #3

lub zbyt dluga tasme ide (sam mialem z tym problem)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem