[#1] PC2Amiga
Czy program PC2Amiga dotępny na aminecie pracuje poprawnie z win xp przez kabel równoległy? Jeśli nie, to czy istnieje jakiś inny tego typu program o podobnych możliwościach? Jak najlepiej połączyć PC z Ami?

[#2] Re: PC2Amiga

@dpetx, post #1

Najlepiej połączyć Ami z PC przez karty sieciowe:)
[#3] Re: PC2Amiga

@dpetx, post #1

Ja łączę Ami i pc przez serial. Po stronie ami program 'term', pod windą 'tera term pro'. trochę googla i po kłopocie. ;)
[#4] Re: PC2Amiga

@KAM_, post #3

Tak ale przez serial to na std. A1200 idzie mi max 38400:(. To trochę za wolno... Na większych prędkościach traci synchro transmisji...

[#5] Re: PC2Amiga

@szulu, post #2

Chodzi mi o równoległe bo jest szybsze od serial a na sieciówkę pcmcia na razie kasy brak:(. Mam amigę w std. obudowie i nie chce za nic przekładać do innej.
[#6] Re: PC2Amiga

@dpetx, post #4

A do czego Ci wiekszy transfer, jesli masz tylko standardowa Amige? Do przerzucania adf wystarczy.

Odpal peceta w DOSie z dyskietki. Z niej uruchom PC2Amiga i bedziesz mial dostep do dyskow pecetowych po stronie Amigi
[#7] Re: PC2Amiga

@Norbert, post #6

Pod win2000 na równoległym nie chodzi. Na szeregowym chodzi (ale powoli). Na tym samym sprzęcie pod win98 chodzi na obydwu kablach. chodzi tez pod dosem.
[#8] Re: PC2Amiga

@dpetx, post #5

Właśnie do sieciówki pcmcia w standardowej obudowie potrzeba mniej kasy bo odpada kątówka. A co do ceny... Sieciówki 3coma na pcmcia nie są zbyt drogie a z Ami już działają (dzięki 3c589.device - w archiwum jest spis modeli, które zadziałają z Ami i tym sterem).
[#9] Re: PC2Amiga

@szulu, post #8

Dzięki
[#10] Re: PC2Amiga

@wali7, post #7

Dzięki za info.
[#11] Re: PC2Amiga

@szulu, post #8

Czy 100Mbit 3com-y też chodzą na tym drv?
[#12] Re: PC2Amiga

@dpetx, post #11

Nie wiem co na tym chodzi, ale 100 Mbit pewnie nie. Najlepiej zajrzyj do dokumentacji tych sterów. Są na aminecie, szukaj hasła 3c589.
[#13] Re: PC2Amiga

@dpetx, post #1

Dobrze chodzi na WinMe. Zarówno przez COM jak i LPT.
Do tego w dokumentacji pc2amiga masz schemat jak zrobić kabelek parallel na którym wyciągniesz jeszcze większe prędkości niż przez standardowy LPT null-modem.
[#14] Re: PC2Amiga

@amigafan, post #13

thx.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem