[#1] AmigaOS 4.1
Firma ACube Systems potwierdziła krążącą informację o cenie systemu AmigaOS w wersji 4.1. Wynosić ma ona 105 euro netto.

[#2] Re: AmigaOS 4.1

@mailman, post #1

... z kolei Hans-Joerg poinformował, że dzisiaj płyta-matka trafiła do tłoczni...

[#3] Re: AmigaOS 4.1

@mailman, post #2

Coś za długo nie testowali nowej wersji systemu jak na takie rewolucyjne zmiany co ma przynieść. Mam nadzieję, że nie będzie za dużo bugów.
[#4] Re: AmigaOS 4.1

@mailman, post #2

Pewnie zostane zbesztany albo wysmiany ale logicznie rozumujac to jesli wyjdzie OS4.1 na AOne
to zgodnie z zapowiedziami Elboxu zostanie wprowadzony do sprzedarzy SharkPPC?
[#5] Re: AmigaOS 4.1

@Leon, post #3

A skąd wiesz, kiedy zostały rozpoczęte testy tej wersji i kiedy się skończyły?

[#6] Re: AmigaOS 4.1

@GumBoy, post #5

23 lutego pojawiła się aktualizacja AmigaOS4 dla klasyków. Pół roku później wychodzi AmigaOS4.1 dla AmigaONE (jeśli wszystko pójdzie ok). Znając życie niektóre elementy systemu mogły zostać dołączone parę dni przed oddaniem płyty matki do tłoczenia. Dlatego napisałem powyżej, że mogliby jeszcze trochę dłużej potestować i wyeliminować więcej błędów. Oczywiście wiadomo, że po oddaniu płyty matki do tłoczenia i wydaniu systemu na CD AmigaOS4.1 dalej bedzie testowany i poprawiany. Nie chcę, żeby było znowu tak, że osoby kompletnie nie zainteresowane AmigaOS będą złośliwie się czepiały i na siłę wyszukiwały wad śmiejąc się jednocześnie że system nie jest wart tych pieniędzy.

Kiedy zostały rozpoczęte testy? Myślę, że po udostępnieniu ostatniej aktualizacji AmigaOS4 dla klasyka deweloperzy znaleźli czas na testowanie nowych jak i poprawę starszych nie do końca działających elementów systemu.

Ostatnia modyfikacja: 06.08.2008 16:33:03
[#7] Re: AmigaOS 4.1

@Leon, post #6

Leon napisał(a):

>Dlatego napisałem powyżej, że mogliby jeszcze trochę
> dłużej potestować i wyeliminować więcej błędów.

Nie liczy się długość, tylko jakość testów.

> Kiedy zostały rozpoczęte testy? Myślę, że po
> udostępnieniu ostatniej aktualizacji AmigaOS4 dla klasyka
> deweloperzy znaleźli czas na testowanie nowych jak i poprawę
> starszych nie do końca działających elementów systemu.

Nie liczy się to co myślisz, tylko fakty. A te nie były do wiadomości publicznej podane.
Ponadto o wiele bardziej prawdopodobne jest, że ostatnia aktualizacja pojawiła się wyłącznie na klasyka, gdyż na A1 w tym czasie OS4.1 przygotowywano już.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem