[#1] 3com+OS4 - problemy
Witam wszystkich.
Szukam ludzi, ktorzy uzywaja etherlink3.device (natywna kompilacja sterownika 3c589.device dla PPC) i maja z nim problem. Dzisiaj pisalem do autora tejze kompilacji o wystepujacym u mnie problemie z tym sterownikiem (i nie tylko - sterownik dedykowany dla 68k pod OS4 podobnie sie zachowuje, a pod OS3.9 dziala normalnie). Jezeli masz problem z tym sterownikiem daj znac - bede dazyl do tego, aby autor mial o co sie oprzec jezeli dojdzie do wprowadzania poprawek w tenze driver. Pozdrawiam.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.2008 12:56:05
[#2] Re: 3com+OS4 - problemy

@Lokaty, post #1

moge tylko powiedziec ze ten stary sterownik z aminetu dziala ok pod mosem, moze go wypróbuj pod os4

[#3] Re: 3com+OS4 - problemy

@rzookol, post #2

Probowalem, rezultat jest podobny - zamiast Grim Reapera system sie freezuje.

[#4] Re: 3com+OS4 - problemy

@Lokaty, post #1

Wczoraj dostalem odpowiedz od autora natywnego sterownika do sieciowek 3com. Okazalo sie, ze sterownika "ma dziure", dlatego nie chcial dzialac na moim konfigu. O rozwoju sytuacji bede informowal na bierzaco...

[#5] Re: 3com+OS4 - problemy

@Lokaty, post #3

moze cos zle ustawiles, masz pccard.library?

[#6] Re: 3com+OS4 - problemy

@Lokaty, post #4

ten nowy sterownik chyba wszystkim nie dziala na ppc.

[#7] Re: 3com+OS4 - problemy

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Oj, oj, oj... Skolman czytaj ze zrozumieniem. Mam wszystko co trzeba. Czytalem wypowiedzi ludzi na zagranicznych amiportalach i nikt nie narzekal na dzialanie tego sterownika. Wracajac do Twojej porzedniej mysli odnosnie pccard.library. Autor jej nie przepisze poniewaz jak mi wiadomo na aminecie nie dolaczono zrodel do tej biblioteki (ale nie jestem pewien...), a nawet takiej potrzeby nie widze - biblioteka dostarcza funkcji, a zawiesic system moze sterownik, ktory z nich korzysta. Swoja droga dzieki logom z GR autor juz wylapal bug i bedzie poprwaiac jak sie dowie od developerow OS4 jak dziala w systemie obsluga PCMCIA. To tyle.

[#8] Re: 3com+OS4 - problemy

@Lokaty, post #7

bo widocznie nie uzywaja. pod OS4 dziala 3c589.device.

[#9] Re: 3com+OS4 - problemy

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

Ale nie u mnie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem