[#1] Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam
Witam,

Czy mógłby ktoś napisać z jaką historą wiąże się ten cytat i co on dokładnie oznacza?

"Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam"

Kupiłem kiedyś taką koszulkę, która ma to hasło na plecach, ale kupiłem ją ze względu na fajny obrazek "amigowcy" z przodu, a to hasło to tak kojarzę piąte przez dziesiąte, a chciałbym znać pełną jego historię.
Wiem tylko tyle, że jest to z najnowszej historii Amigi i OS4.
Co to była za historia i skąd się to wzięło?
[#2] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@R-Tea, post #1

Jak dobrze pamiętam, to jednym z pierwszych, jak nie pierwszym którzy szafowali (słusznie IMHO) tym zdaniem był Fei. Nie oszukujmy się, to było zwykłe złodziejstwo ze strony AInc i żadne zaklinanie rzeczywistości przez dyrektoriat i popleczników tego nie zmienią.

[#3] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@R-Tea, post #1

To była "historia z kuponami". Amiga Inc rozprowadzała takowe za 50 baksów, a w nagrodę była koszulka, dożywotnie konto w CAM i kupon zniżkowy na OS4 o wartości 50$. Potem koszulki gdzieś wyparowały, CAM się zwinął, a kupon? Nie słyszałem, żeby ktoś dostał zniżkę na jego podstawie, ale może się mylę.
[#4] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@R-Tea, post #1

Tak czy inaczej ja kupuje w "amerykanskim" (nie wazne ze robionych na Taiwanie lub w Egipcie) Fruit Of The Loom. Sa ta swietne sprawy za 50 zl, tylko ze bez naszywek. W zwiazku z tym ze nie lubie naszywek, to kupuje za 50, a nie za 150 z jakims badziewnymi dziadostawami na jeden sezon w innych firmach :P

A jak ktos dal 50$? Swietnie, rodzicow stac, niech sepi dalej :P

DODANE: Aha, zapomnialem o garniturach za 1500. Trudno. :P

Ostatnia modyfikacja: 16.05.2009 03:50:41
[#5] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@Andrzej Drozd, post #4

niech da i 1000$ za koszulkę, byle ją dostał. Amigowcy zaś zostali nabici w amibutelkę. I nie wiem, czy obiecane koszulki były robione w Tajwanie, czy Egipcie i czy to ma jakikolwiek związek ze sprawą.

Co do garniturów za 1500 - na szczęście nikt z szefów Amiga Inc. nie wpadł na to, żeby robić garnitury w biało-czerwoną szachownicę. Skąd ten pomysł? (/me desperacko szuka nawiązania do wątku)
[#6] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@recedent, post #3

@ recedent

A co to jest ten CAM?

...lub był :)

Ostatnia modyfikacja: 16.05.2009 08:51:09
[#7] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@R-Tea, post #6

Club Amiga Magazine. W dziale Publicystyka oraz na stronie o AmigaOS 4 są tłumaczenia artykułów, które to artykuły były w ramach inicjatywy CAM publikowane swego czasu na stronach amiga.com.

[#8] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@recedent, post #3

@ recedent

Kiedy to dokładnie było? Jeszcze przed publicznym AmigaOS 4.0 kiedy jeszcze Amiga One była do kupienia, czy może już po oficjalnym wydaniu i z micoA1 w ofercie?
[#9] Re: Dałem $50, Koszulkę kupiłem sam

@R-Tea, post #8

W 2002, zdaje się. Nie było jeszcze Amigi One, nie mówiąc o Amiga OS 4.0.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem