Nie wiem jakim cudem, ale siedze tu ostatnio codziennie, a dopiero teraz zupełnie przypadkowo sczaiłem, że AmigaOS 4.1 Final Edition kosztuje tylko 125zł !!!
Tzn pamiętam coś z podcastu w Amiwigilia, że strategia jest zdobyć 10k ludzi, ale myślałem, że chodzi o jakiś przyszły projekt.
Może dlatego też, że nie czytałem aktualności, a może dlatego, że było to jakoś słabo wyszczególnione, może ceny w euro, wiadomości na szybko i umknęło - nie wiem, nieistotne. Za tą cene kupię na bank

Wcześniejsze wersje stały jakoś z 500zł nie?
p.s.skoro system taki tani, a UAE 3 obsługuje PPC co daje możliwość instalacji i korzystania jako tako z tego systemu może się przełoży na spadek cen nowej generacji Amig? Chociaż troszę...
Tak czy inaczej dobre wieści raczej i życzę im tych 10tyś z całego serca, może się to przyczyni do wkładu w nasze amigowe społeczeństwo innymi rozwiązaniami tej firmy w przyszłości jak zobaczą, że jest sens. Niech coś robią, im więcej tym lepiej.
Doszedłem też do wniosku, że nie popieram w sumie kupowania używanych produktów Individual Computers typu wszelkiego rodzaju kart ACA, itd
Zaoszczędzisz te marne 50zł, gwarancji wcale albo mniej, a i szkodzisz tym społeczności amigowej pośrednio, bo jak Jens zobaczy, że słabo mu się sprzedaje nowy towar właśnie przez takich osobników, to zwinie interes i nic nowego nie wprowadzi. Więc polecam siię zastanowić czy warto.