[#1] Payback
Fakt współpracy z Remikiem nie oznacza że zamykam swoje indywidualne projekty. Tym razem, w ramach kontynuacji cyklu "Gramy na Amidze NG" przedstawiam znakomity klon GTA, czyli Payback, który jakiś czas temu doczekał się wreszcie natywnej wersji dla AmigaOS 4.

5
[#2] Re: Payback

@MUFA-amigaone-pl, post #1

PayPal powstał w 1998. To tak odnośnie insynuacji szerzonych 6:50, po przeskoczeniu po łebkach.
[#3] Re: Payback

@snajper, post #2

A kiedy zaczął wspierać płatności wysyłane z Polski? Poszukaj, doucz się a potem możesz pisać o insynuacjach.
7
[#4] Re: Payback

@MUFA-amigaone-pl, post #3

Jak pisałem w innym wątku o wejściu paypala na polski rynek dopiero w 2005 roku, to spotkałem się z podobnymi "mądrościami", że już wcześniej można było bez problemu płacić. Tu post z pl.rec.gry.konsole z 2003 roku:

"Odpowiedz jest prosta - NIE MOZNA.
Powiem wiecej - nie pomoze nawet zalozenie konta bankowego w Stanach i
podanie adresu znajomego. Od czasu gdy paypal zostal kupiony przez
ebay nastapila bardzo duza ostroznosc przy zakladaniu konta.
Procz podania numeru konta bankowego, trzeba im faksowac wydruki z
konta lub karty za ostatnie dwa miesiace.
W przypadku nas, Polakow najlepszym wyjsciem nadal pozostaje bidpay."

Tak Usenet zareagował na oficjalne wejście w 2005 roku link
4
[#5] Re: Payback

@charliefrown, post #4

Swoją drogą paypal dobra rzecz. Ułatwia dyscyplinowanie nieuczciwych sprzedawców. Choć znam znajomych co ma inną pinie o reklamacjach via paypal.

Tak samo, ebay stoi mocno po stronie sprzedawców. Jak się nie spodobasz, krzywo popatrzysz, sprzedawca cośtam w formularzu kliknie "żeby było" i Twój zakup przestaje być zakupem.
[#6] Re: Payback

@_DiskDoctor_, post #5

Pamiętam moją pierwszą transakcję. Była gruba bo za naprawę AmigaOne XE, to był wrzesień 2006.
[#7] Re: Payback

@MUFA-amigaone-pl, post #6

Ja PayPal założyłem w dniu premiery pierwszej płatnej wersji MorphOS. Inaczej nie dało się zapłacić więc założyłem konto. Wikipedia podaje, że MOS 2.0 miał premierę 30 czerwca 2008.
Zabawne, że kupiłem go wtedy nawet bez sprawdzania, działającej 30 minut, wersji demo.
3
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem