[#1] Atari Jaguar na Amidze NG
W ostatnim półroczu pojawiły się co najmniej trzy emulatory, które powinny ucieszyć przynajmniej tę część Amigowców, którzy mają sympatię do Atari. W najnowszym filmie przedstawiam jeden z nich, a konkretnie Virtual Jaguar .Zapraszam!!!!

5
[#2] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@MUFA-amigaone-pl, post #1

Od 11:32, moim zdaniem nie masz racji, ponieważ paleta kolorów w wersji na Jaguara była 16 bit, na PSX tylko 8 bit.

Można mówić że paleta 8 bit wystarczy, później to będzie 7 bit, 6 bit...

Najlepsza wersja Raymana była na Jaga.
[#3] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@karolb, post #2

Oczywiście robiłem research przed nagraniem filmu i wersja w 256 kolorach jest na DOSa, co zresztą w filmie powiedziałem, natomiast wersję konsolowe są wszystkie w 16-bit. W tej recce z Secret Service, co ją przytaczam na filmie, Gulash twierdził że grafika w wersji na Jaguara jest nieco wyraźniejsza (może jest w wyzszej rozdziałce, ale pewny nie jestem). Natomiast jak powiedziałem obiektywnie wersja PS1 jest lepsza ze względu na bogatsze brzmienie muzyki, co można sobie sprawdzić choćby na filmikach porównawczych na YT. A porównanie konkretnych wersji w formie tekstowej masz np. tutaj.
[#4] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@MUFA-amigaone-pl, post #3

HunoPPC wykonał świetną robotę. Byłoby wspaniale, gdyby udało się poprawić emulację (choć może to być trudne).
O ile pamiętam, niewiele jest emulatorów Jaguar, które działają dobrze.
Mister FPGA poczynił ogromne postępy w ciągu ostatnich kilku lat.
Wiem, że Mister FPGA może wydawać się mieć niewiele wspólnego z Amigą, ale rdzeń minimig działa na nim bardzo dobrze.
Można powiedzieć, ze Amiga INSIDE

Tutaj moje starsze wideo Mister FPGA z DUALRAM i rdzeniem Atari Jaguar.
Można zauważyć, że kultowa gra Jaguar Tempest 2000 działa inaczej.

Podsumowując świetnie, że w AOS4 jest emulacja Jaguar i działa szybko
1
[#5] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@markusg, post #4

Nie ma dobrego emu na jaga bo oryginalny design jest mocno skopany i z wieloma błędami układów, które trudno reprodukować wiernie. Nie ma też większego ciśnienia na taki emulator, bo po prostu jaguar bardzo szybko padł...
[#6] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@abcdef, post #5

Przeglądałem bardzo sporą ilość platform (w tym te mniej znane) i powiem szczerze, że Jaguar wyszedł bardzo blado. Praktycznie nie znalazłem gry, która by mnie przyciągnęła na dłużej niż kilkanaście minut.

Dla mnie Jaguar to tylko ciekawostka. Z tym że są według mnie ciekawsze platformy.
[#7] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@Solo Kazuki, post #6

Zagraj w RAIDENa, zamiata
[#8] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@dynx, post #7

Raiden jest na wielu innych platformach, nawet na Amigę jest preview. Tyle że na tych platformach co jest Raiden jest także całe mnóstwo innych gier w tym stylu. Więc argument nijaki.
[#9] Re: Atari Jaguar na Amidze NG

@Solo Kazuki, post #8

Gier na Jaguar jest mało ale są też perełki.
Przykładowo wersja Cannon Fooder ja Jaguara. Bradzo dobry port. Dorównuje wersji na Amiga.

Polecam materiał z tego video YT - >link

Najlepiej zobaczyć cały mareriał. Widać, że autor materiału ma bardzo dużą pację do Cannon Fooder.
Bije aż pozytywna energia z ogrywania Cannon Fooder na różne platformy.
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem