@MUFA-amigaone-pl,
post #8
Wyszukiwanie skanera w sieci jest w planach ale na razie próbuję doprowadzić program do podstawowej używalności. Cieszę, się, że działa z Twoim urządzeniem. Możliwe, że 600dpi jest osiągalne innym protokołem niż eSCL, po kablu. Jeśli chcesz się upewnić jakie dpi jest maksymalne w eSCL to kliknij w moim programie Właściwości skanera (jeśli masz wersję z tłumaczeniem)/Scanner capabilities. Wyszukaj linijki z:
<scan:XResolution>300</scan:XResolution>
z najwyższą liczbą. Prawdopodobnie będzie to 300, bo funkcja wyszukuje takie linie i wstawia wyniki do tablicy z listą dostępnych dpi.
Wielkość pliku JPG wynika z tego, że zapisuję go bez kompresji. Wstawię tam jakiś rozsądny % kompresji albo dam możliwość ustawienia własnego w kolejnych wersjach.
Jak już pisałem w innym wątku, nie mam zamiaru konkurować z autorem Airscan dla OS4. Program powstał z myślą o moich potrzebach na MorphOS i jakoś tak się rozwinął. Przy okazji pewnie przyda się w AROSie, gdzie takiego programu nie ma. A jak chodzi o OS4 to warto było skompilować, żeby się dowiedzieć, że działa i że jest zgodny z HP MFP 178MW :)
Przy okazji, jak się prezentują polskie ogonki w OS4?